Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Άναυδη η Ελλάδα από τις.... αλληλοκαταγγελίες των Τσίπρα - Μητσοτάκη για την διαπλοκή


Όσοι είδαν την "στημένη παράσταση" της διαπλοκής στην βουλή έμειναν... άναυδοι από τις "μίζες τις ρεμούλες τους εκβιασμούς" και τα δις που κλέβουν τόσα χρόνια και οι Έλληνες πληρώνουν ακριβά.-"Κολοτούμπες και ύβρεις" συμπλήρωσαν το ¨θεατρικό".
Οκτώ ολόκληρες ώρες οι πολίτες της χώρας παρακολουθούσαν άφωνοι από νωρίς το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα σήμερα να εξελίσσεται στη Βουλή ένα ρεσιτάλ αλληλοκατηγορίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, να περνούν από μπροστά τους ένα σωρό σκάνδαλα με δισεκατομμύρια σε ...
μίζες, να αναδύεται η σήψη και η διαφθορά του πολιτικού και του επιχειρηματικού συστήματος.
Η συζήτηση έκλεισε με τον Αλέξη Τσίπρα να προαναγγέλλει εξεταστική επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ και την συγκρότηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων η οποία θα επαναδιαπραγματευτεί τον συμβιβασμό του ελληνικού δημοσίου με την Siemens και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά με εξεταστικά επιτροπή για τα capital controls, το τρίτο μνημόνιο και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Και όπως πολλές φορές έχει ειπωθεί και αποδειχθεί, αν θες να συγκαλύψεις κάτι, κάνε μία επιτροπή. Θα θέλαμε να πιστέψουμε πώς σε αυτή την περίπτωση δεν θα ισχύσει αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς και τη χρονική συγκυρία που διεξήχθη αυτή η συζήτηση.
Ο κ.Τσίπρας ανέφερε οτι,η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που συγκυβέρνησαν με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο έχουν τη κύρια ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και απαρίθμησε 13 συνολικά παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και πλείστα σκάνδαλα, μεταξύ των οποίων της Siemens, της λίστας Λαγκάρντ, της λίστας Μπόργιανς, τους εκβιαστές και τη διαπλοκή στο χώρο των ΜΜΕ, τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου...
Οι παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ήταν αποκαλυπτικές για τη διαπλοκή που επικράτησε τα τελευταία χρόνια, ενώ και ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε σφόδρα στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τα σκάνδαλα των υποβρυχίων και της Marfin αναγκάζοντας τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καταφύγει σε ύβρεις, αν και φάνηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να κάνει “κωλοτούμπα” στο θέμα του Μουζάλα περί “Μακεδονίας”.
Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «σας είπα να φύγετε γιατί δεν μπορείτε να σηκώσετε το βάρος της κυβέρνησης. Αν τολμάτε οδηγήστε την χώρα στις εκλογές για να δούμε αν η τέταρτη φορά θα είναι η τυχερή όπως και η 4η συνάντηση με τον κ. Ψυχάρη. Τολμήστε για να δούμε τι θα γίνει την τέταρτη φορά».
Απαντώντας ο κ.Τσίπρας αναφέρει, η ομιλία σας ήταν αναμάσημα δημοσιευμάτων συγκροτημάτων του Τύπου. Αν έχετε προσλάβει για λογογράφο τον κ. Ψυχάρη, να αλλάξετε λογογράφο γιατί ο κ. Ψυχάρης είναι πολύ προβλέψιμος και σας εκθέτει...
Στο τέλος της δευτερολογίας του κ.Μητσοτάκη προκλήθηκε ένταση με τον Αλέξη Τσίπρα όταν ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως ένας εκ των 3 υπόδικων για την υπόθεση των εκβιασμών ήταν συνεργάτης του πρωθυπουργού.
«Θυμάμαι ότι στην παρέα των 3 εκβιαστών ήταν και ένας δικός σας στενός συνεργάτης αλλά δεν είδα διαρροή δικών του συνομιλιών» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να προκαλέσει την έκρηξη του κ. Τσίπρα ο οποίος όρθιος απαίτησε την ανάκληση της φράσης.
«Να υποθέσω ότι μετά τις τακτικές επισκέψεις σας στον κ. Ψυχάρη εξασφαλίσατε δωρεάν συνδρομή στο Βήμα και στα Νέα γιατί τα μελετάτε με μεγάλη προσοχή» απάντησε επίσης ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας την κίνηση του πρωθυπουργού να καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής μια σειρά από πρωτοσέλιδα των συγκεκριμένων εφημερίδων.
«Το σκίτσο του Αρκά που επικαλέστηκα απεικόνισε την πραγματική εικόνα της συζήτησης που είναι να μεταθέσετε την ατζέντα από το πραγματικό πρόβλημα στο δήθεν πρόβλημα διαπλοκής. Δεν τα καταφέρατε. Οι Έλληνες γνωρίζουν ποια είναι η κατάσταση και η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη στο προσφυγικό και στη πραγματική οικονομία» είπε σε άλλο σημείο ο αρχηγός της ΝΔ.
Είπε ότι ότι η παρούσα κυβέρνηση και η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ έδωσε βήμα στον εκδότη Μαυρίκο ενώ πρόσθεσε «όταν μιλάτε για σχέσεις 3ου τύπου με ύποπτους δημοσιογράφους να μου εξηγήσετε την σχέση πρώτου τύπου της πρόσληψης Χριστοφορίδη από την κα Γεροβασίλη; Ο κος Χριστοφορίδης είναι εκδότης της εφημερίδας Χωνί…».
Τόνισε δε ότι «αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι ότι οι ΔΕΚΟ επένδυσαν σε υψηλή τιμή στην τράπεζα Αττικής». Επίσης επανέλαβε ότι ο κ. Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει για το περιεχόμενο και την σκοπιμότητα των συναντήσεων του με τον κ. Ψυχάρη. Τέλος κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει εάν υιοθετεί κείμενο που υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Ν. Καρανίκας, Ε. Τσακαλώτος και Τ. Χριστοδουλοπούλου και το οποίο αναφέρει ότι αποδέχονται την ονομασία των Σκοπίων ως «Μακεδονία».
Συμπέρασμα: Μεγάλος χαμός για το τίποτα. Ονόματα πέραν αυτών που ήδη γνωρίζαμε δεν αποκαλύφθηκαν, όπως και νέες υποθέσεις δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Οι Έλληνες αντιλήφθηκαν για ακόμη μία φορά πώς η διαπλοκή οργίασε και οργιάζει με τους ίδιους να καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο και μάλιστα πολύ ακριβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...