Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Συνταγή για χριστουγεννιάτικα muffins


Μια χριστουγεννιάτικη συνταγή!



Υλικά για 12 μικρά κομμάτια
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά


Υλικά

-300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
-2 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών σε σκόνη (μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, τζίντζερ)
-100 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
-140 γρ. φρούτα αποξηραμένα ( βερίκοκα, σύκα, ανανά κ.λπ.)
-100 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση

Bάζουμε σε στρώσεις όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο ποτήρι ή γυάλινο βάζο για μαρμελάδες χωρητικότητας 1 lt με τη σειρά που αναγράφονται. Γράφουμε με το χέρι μας σε ένα χαρτί δώρου τη μέθοδο παρασκευής των muffins: «Bάζουμε τα υλικά που περιέχονται σε αυτό το βάζο σε ένα μπολ, κάνουμε μία μικρή λακκούβα στο κέντρο του μείγματος και προσθέτουμε 2 αβγά χτυπημένα, 300 ml κρύο γάλα και 100 γρ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με γρήγορο ρυθμό μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό. Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 θήκες για muffins και ψήνουμε στους 180ºC για 18-20 λεπτά». Δένουμε μαζί το χαρτάκι και ένα ξύλινο κουτάλι στο βάζο και το δώρο μας είναι έτοιμο!
Σημ.: Mια ιδέα για δώρο που επιδέχεται πολλές παραλλαγές.
Bάλτε με τον ίδιο τρόπο μέσα σε βαζάκια τα στεγνά υλικά για γλυκά, όπως τσουρέκια πολίτικα, κέικ με ξηρούς καρπούς, χαλβά σιμιγδαλένιο, ακόμη και υλικά για σοκολατένια μπισκότα.
Aν σας αρέσει η ιδέα, αλλά θέλετε κάτι διαφορετικό, τότε ετοιμάστε μείγματα μπαχαρικών, π.χ. σαλέπι-κανέλα-γαρίφαλο, σκούρα ζάχαρη-σοκολάτα-βανίλια Mαδαγασκάρης, λευκή ζάχαρη-φασκόμηλο-βανίλια. Mια καλή ευκαιρία να αδειάσετε τα ντουλάπια σας από εκείνα τα βαζάκια που κρατάτε από μαρμελάδες, έτοιμες sauce και μουστάρδες, αναφέρει το thecookbook.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...