Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Η Χρυσή απάντηση της Άννας Κοράκακη που τρέλανε το ίντερνετ : Η απάντηση σε ΣΥΡΙΖΑ και Φίλη που βρίζουν την αριστεία (Ο Τσίπρας λέει πάντως ότι μας έκανε υπερήφανους)


Δεν έχασε την ευκαιρία ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας (όπως βέβαια και άπαντες οι πολιτικοί, που πιθανότατα μέχρι πριν λίγες μέρες αγνοούσαν και την ίδια την ύπαρξή της) να συγχαρούν την Άννα για τις μεγάλες, όσο και απρόσμενες, επιτυχίες της στη σκοποβολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Άννα Κορακάκη πράγματι μας έκανε όλους περήφανους. Κάνοντας προπονήσεις κάτω από ... εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, σε υποδομές για πέταμα, με μηδενική υποστήριξη από το κράτος, απέναντι σε αντιπάλους με πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη από τις χώρες τους, κατάφερε να ανατρέψει όλα τα δεδομένα και να χαρίσει στην Ελλάδα ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο, δείχνοντας ότι όταν κάποιος έχει ψυχή και ταλέντο, μπορεί να τα καταφέρει ακόμα και αν όλα είναι εναντίον του.

Άννα Κορακάκη
Άννα Κορακάκη
Όμως εδώ υπάρχει μία ενδιαφέρουσα αντίφαση: ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω υπουργών και στελεχών του περνάει το μήνυμα στην κοινωνία ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά», παράλληλα στέλνει θερμά συγχαρητήρια σε μία αθλήτρια που ξεπέρασε τον εαυτό της και πραγματικά αρίστευσε – δηλαδή αυτή η αριστεία της Άννας Κορακάκη δεν είναι ρετσινιά, αλλά υπερηφάνεια; Υπάρχουν δύο είδη αριστείας για τον ΣΥΡΙΖΑ; Μάλλον κάπου έχουν μπερδευτεί και οι ίδιοι στην Κουμουνδούρου…
To Tweet του Αλέξη Τσιπρα και η απάντηση της Άννας Κορακάκη
To Tweet του Αλέξη Τσιπρα και η απάντηση της Άννας Κορακάκη
To Tweet του Αλέξη Τσιπρα και η απάντηση της Άννας Κορακάκη
Πρέπει βέβαια να σημειώσουμε ότι η Άννα Κορακάκη είχε στο πλευρό της, όχι φυσικά το κράτος, αλλά την ιδιωτική πρωτοβουλία (την ίδια πρωτοβουλία που στον ΣΥΡΙΖΑ αποστρέφονται μετά βδελυγμίας), χάρη στην οποία έλαβε οικονομική στήριξη, όπως άλλωστε και ο Λευτέρης Πετρούνιας, που επίσης θεωρείται από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα των κρίκων στην ενόργανη γυμναστική.
Αυτή η εξάρτηση της κάθε είδους «αριστείας» από την ιδιωτική πρωτοβουλία δεν περιορίζεται βέβαια στον τομέα του αθλητισμού, αλλά είναι πολύ έντονη και στο χώρο της παιδείας – χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Ελλήνων μαθητών που συμμετείχαν στην 57η Διεθνή Μαθητική Ολυμπιάδα του Χονγκ Κονγκ, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις, χάρη στην πρωτοβουλία του ιδρύματος Ωνάση που κάλυψε τα έξοδα της συμμετοχής τους τα οποία το υπουργείο Παιδείας δήλωνε αδυναμία να καλύψει.
Βέβαια, η κυβέρνηση ήταν πολύ πιο πρόθυμη να καλύψει τα έξοδα για τις ζημιές που προκάλεσαν οι… κατασκηνωτές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (περίπου 40.000 ευρώ), για τις οποίες φυσικά δεν τιμωρήθηκε κανείς.

Δυστυχώς, στο Μαξίμου μάλλον έχουν μπλέξει την αριστεία με την αχρηστία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...