Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Μελιτζανοκεφτέδες νηστίσιμοι


Όπως είπαμε δεν πετάμε τίποτα από τα υλικά της κουζίνας. Την τελευταία φορά φτιάξαμε μελιτζάνες παπουτσάκια. Με την ψίχα της μελιτζάνας που αδειάσαμε θα φτιάξουμε και λίγα μελιτζανοκεφτεδάκια με γεύση καλοκαιριού για να συνοδεύσουμε το μεσημεριανό φαγητό ή τη μπυρίτσα ή το κρασάκι μας.

Υλικά: 

 

ψίχα μελιτζάνας 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο 

1 ματσάκι μαϊντανό 

1/2 ματσάκι άνηθο 

1/2 - 1 ντομάτα ψιλοκομμένη 

μερικά φυλλαράκια δυόσμου ή 1 κ.γ. ξερό 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο λάδι 

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 

αλεύρι όσο πάρει 

λάδι για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση:




 Για να μαλακώσουν οι μελιτζάνες τις βράζουμε για 5' - 7'.



Τις στραγγίζουμε και τις πατάμε με το πιρούνι. Στραγγίζουμε τα νερά από το πιάτο ξανά.



Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σκόρδο, μαϊντανό και άνηθο.





Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα.






  

  




Βάζουμε αλάτι, πιπέρι

 

 

 

  





το δυόσμο και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε το μείγμα.


 


Ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και το αλεύρι (όσο πάρει). Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.


 Θα πρέπει να μοιάζει με πηχτή λάσπη. Σε ένα πιατάκι βάζουμε αλεύρι και τα αλευρώνουμε. Αν δεν πιάνονται πολύ εύκολα θα χρησιμοποιήσουμε ένα κουτάλι στο αλεύρωμα.



  

 

 

 Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι να κάψει και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.



Στο πιάτο που θα τα βγάλουμε καλό είναι να βάλουμε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λάδια.



Πηγή:thisauroikouzinas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...