Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά αυγολέμονο


Άλλο ένα από τα αγαπημένα οικογενειακά πιάτα και αγαπημένο του καλοκαιριού που υπάρχουν φρέσκα κολοκυθάκια.


Υλικά: 


3 - 4 κολοκυθάκια χοντρά 

250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 

1/3 φλ λάδι για το τσιγάρισμα 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 ποτηράκι λευκό κρασί 

4 - 5 κ.σ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ 

λίγο μαϊντανό 

λίγο άνηθο 

αλάτι, πιπέρι 

1/2 φλ. λάδι για την κατσαρόλα 


Για το αυγολέμονο: 

1 αυγό 

το χυμό 1 λεμονιού


Εκτέλεση:




 Στο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει λίγο.



Βάζουμε μέσα τον κιμά και τον γυρίζουμε συχνά να τσιγαριστεί κι αυτός. 

 


Σβήνουμε με το κρασί.


 Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε μέσα το ρύζι. Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει κι αυτό λίγο από το τσιγάρισμα.

 


Ψιλοκόβουμε και βάζουμε μέσα το μαϊντανό και τον άνηθο.

 


Ρίχνουμε αλατοπίπερο.











 


Αδειάζουμε τα κολοκυθάκια από την ψίχα τους. Τα αλατίζουμε λίγο με προσοχή στο εσωτερικό τους και μετά τα γεμίζουμε.





Κλείνουμε το καπάκι τους ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι τη μέση των κολοκυθιών και το λάδι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 30' σε σιγανή φωτιά. 


 Μόλις γίνουν φροντίζουμε το νερό που υπάρχει μέσα να λιγότερο από τη μέση των κολοκυθιών αλλά όχι αρκετά χαμηλά, ώστε να υπάρχει αρκετό να γίνει το ωραίο χυλωμένο ζουμί μαζί με το αυγολέμονο.


 Φτιάχνουμε το αυγολέμονο χτυπώντας το ασπράδι του αυγού σε μαρέγκα και μετά προσθέτουμε τον κρόκο, το λεμόνι και σιγά σιγά το ζουμί του φαγητού. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.









Σερβίρουμε το φαγητό μαζί με αρκετό ζουμί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...