Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

«Ποτάμια αίματος» οι δρόμοι στο Μπαγκλαντές – Δείτε τι συνέβη


Την Τρίτη, το Μπαγκλαντές γιόρτασε το Κουρμπάν Μπαϊράμ, σφάζοντας χιλιάδες ζώα σαν θυσία-προσφορά προς τον Θεό, τιμώντας την προθυμία του Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του. Είναι μία από τις πιο ιερές ημέρες στο ισλαμικό ημερολόγιο.
Η πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες πόλεις στον κόσμο. Για να αποφευχθεί το χάος τόσων πολλών ανθρώπων που εκτελούν την τελετουργική θυσία, οι αρχές της πόλης είχαν ...
ορίσει 1.000 καθορισμένους χώρους. Επίσης, υποτίθεται ότι έπρεπε να είχαν καθαριστεί τα συστήματα αποχέτευσης κατά μήκος των δρόμων της πόλης.
Αναφορές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι καμία από αυτές τις προφυλάξεις δεν ελήφθησαν.
Έτσι, μετά τις εποχικές βροχές που σάρωσαν τη χώρα, οι κάτοικοι της Ντάκα ήρθαν μπροστά σε ένα σουρεαλιστικό θέαμα αίματος με βροχής και με τα εντόσθια των ζώων να πλημμυρίζουν την πόλη.
Καταγραφή16 Καταγραφή18 Καταγραφή14 Καταγραφή15
«Αισθάνθηκα ότι περπατούσα μέσα σε ένα αποκαλυπτικό γεγονός», δήλωσε ο Atish Saha, ένας κάτοικος Ντάκα. «Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν φοβισμένος. Ήταν μια εικόνα μαζικής βίας που δεν πρέπει ποτέ να βιώσει κανείς.»
Τα νερά είχαν ως επί το πλείστον υποχωρήσει από το πρωί, αλλά η άσφαλτος και το χώμα είχαν ακόμα ένα κοκκινωπό χρώμα και ήταν γεμάτη με εντόσθια ζώων.
Καταγραφή12
Καταγραφή13
Καταγραφή16
Καταγραφή18
Καταγραφή14
Καταγραφή15

Από τον/την pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...