Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Χωρίς αριστερές αγκυλώσεις... και ο νοών νοείτω.Aς μην τρέφουμε αυταπάτες. Η χώρα μας βρίσκεται σε μειονεκτική θέση. Παρ΄ότι τα προβλήματα της χώρας μας είναι τεράστια, προέχει, η ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και του κύρους της χώρας. Ίσως χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, αλλά και σύνεση για να αποφύγουμε εντάσεις ή παζάρια από ενδεχόμενες πιέσεις. Οι αποκλίσεις από τους στόχους φέρνουν φορολογικά μέτρα, τα μέτρα φέρνουν φτώχεια και πτώση της κατανάλωσης, το δε φονικό σπιράλ συνεχίζεται. Η κατάσταση είναι τέτοια, που από τη μία υπάρχουν προοπτικές και από την άλλη υπάρχουν ...
μεγάλοι κίνδυνοι. Ίσως να χρειαστεί αποφασιστικότητα αλλά και σύνεση για να αποφύγουμε εντάσεις ή παζάρια υπό πίεση. Είναι στο χέρι των πολιτικών μας και κυρίως των κυβερνώντων να οδηγήσουν τη χώρα προς το καλύτερο, αλλά και προς το πολύ χειρότερο που αυτό θα είναι και το πιο ανησυχητικό απ’ όλα. Στο μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι οι κυβερνώντες να εγκαταλείψουν τις αριστερές αγκυλώσεις τους και να γίνει η Ελλάδα ένας ελκυστικός τόπος, για επενδύσεις και μάλιστα χωρίς παρεκκλίσεις και αναβολές. Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει την ισχύ της και να αποκαταστήσει τη φήμη της διεθνώς διότι πληθαίνουν οι ενδείξεις που δείχνουν ότι παραδοσιακοί ανταγωνιστές μας κλιμακώνουν τις διεκδικήσεις τους...και ο νοών νοείτω.

του Ηλία Χρυσικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

10 πανέμορφες λίμνες σε… ροζ χρώμα!

Οι ροζ λίμνες που βλέπετε δεν είναι αποτέλεσμα Photoshop, ούτε το νερό τους έχει χρωματιστεί με την προσθήκη κάποιου φίλτρου.