Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

«Κατάπιε» το νέο βιβλίο θρησκευτικών η κυβέρνηση: Αποσύρεται άμεσα (βίντεο)


Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δήλωσε πως "τα Θρησκευτικά θα διδάσκονται με το παλιό βιβλίο, μέχρι να συμφωνηθούν οι αλλαγές".
Αποσύρεται το νέο βιβλίο θρησκευτικών σύμφωνα με πληροφορίες που ‘έγιναν γνωστές μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να επιλυθούν οι διαφορές Κράτους και Εκκλησίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δήλωσε πως ...
"τα Θρησκευτικά θα διδάσκονται με το παλιό βιβλίο, μέχρι να συμφωνηθούν οι αλλαγές".
Πότε και πως όμως θα συμφωνηθούν αυτές οι αλλαγές είναι άγνωστο μέχρι στιγμής.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε πως Εκκλησία και Πολιτεία προχωρούν μαζί ενώ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης πως η συμφωνία με την Εκκλησία δείχνει ότι δεν έχουμε δογματική αντίληψη για το οτιδήποτε.
Πιο συγκεκριμένα και εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως «ήρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις».
«Έγινε μια συνάντηση, είπαμε, μιλήσαμε, ήρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις, και ο διάλογος για τα θρησκευτικά πώς θα γίνει. Θα συνεχίσουμε σε συνεργασία Εκκλησίας - Πολιτείας. Όποιες παρεξηγήσεις υπήρχαν, λύθηκαν.
Αρχίζουμε συνεργασία από την αρχή για τη μορφή των Θρησκευτικών. Θα χρησιμοποιηθούν τα παλιά βιβλία και η προσπάθεια των διορθώσεων θα γίνει από τώρα κι μέχρι να γραφούν τα καινούργια βιβλία θα χρησιμοποιηθούν τα σημερινά», δήλωσε ο Ιερώνυμος ενώ πρόσθεσε πως δεν συζητήθηκε το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...