Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ταπεράκι στη δουλειά; Πως να πακετάρετε σωστά!


Δες εδώ τι μπορείς να ετοιμάσεις και πώς για να απολαύσεις σπιτικό φαγητό.
Μήπως κάθε φορά που επιχειρείς να πάρεις τάπερ στη δουλειά, αποδεικνύεται καταστροφή;
Διάβασε τις εξής συμβουλές :

Πακέταρε σωστά το σάντουιτς.

Τίποτα δεν είναι πιο νόστιμο από ένα σπιτικό σάντουιτς από τα χεράκια σου. Το θέμα είναι πως θα το πακετάρεις για να είναι στη δουλειά φρέσκο και να μην μαλακώσει και έχει την αίσθηση μπαγιάτικου όταν θα έρθει η ώρα να το φας. Προμηθεύσου με polybag που κλείνουν με zip και βάλε τα υλικά του σάντουιτς σε κάθε ένα ξεχωριστά. Τις φέτες ντομάτα ξεχωριστά, το τυρί και το ζαμπόν ξεχωριστά και αντίστοιχα τις φέτες ψωμί. Μπορείς μάλιστα να φρυγανίσεις ελαφρά το τοστ πριν το πακετάρεις για να απολαύσεις τραγανό σάντουιτς.

Τυλιχτή απόλαυση

Δεν είναι μόνο τα σάντουιτς εύκολα, γρήγορα, γευστικά και νόστιμα. Μπορείς να κάνεις ωραιότατα τυλιχτά μεσημεριανά γεύματα. Την διαδικασία την ξέρεις. Polybag που κλείνουν και τα συστατικά ξεχωριστά στο καθένα. 2 λεπτά πριν το απολαύσεις, βάζεις όλα τα υλικά μέσα στην αραβική πίτα. Ντομάτα, μαρούλι, φιλέτο κοτόπουλο, μαγιονέζα και λιαστή ντομάτα είναι ένας μόνο συνδυασμός. Βάλε τη φαντασία σου και κάνε όποια παραλλαγή θες.

Σούπα σε θερμό; Μα, φυσικά!

Τα πρωτοβρόχια είναι ήδη γεγονός. Τι θα έλεγες για ζεστή σούπα ντομάτα; Εκτός του ότι πλέον κάθε γραφείο που σέβεται τον εαυτό του, έχει κι έναν φούρνο μικροκυμάτων – για να ζεστάνεις τη σούπα – μπορείς να κάνει το εξής τρικ. Χρησιμοποίησε τον θερμό του καφέ για να αποθηκεύσεις την σούπα σου. Και μην διανοηθείς να κάνεις εκπτώσεις στην γεύση...μια κουταλιά γιαούρτι και φρέσκα φύλλα βασιλικού θα χωρέσουν άνετα μέσα στο θερμό και θα του δώσουν υπέροχη γεύση.

Μια διαφορετική σαλάτα ιδανική για πακετάρισμα

Μια πεντανόστιμη σαλάτα είναι μια πολύ έξυπνη επιλογή. Φρόντισε να επιλέξεις την σωστή, για να μην είναι μαραμένη όταν θα την φας. Αντί λοιπόν για πράσινη σαλάτα η οποία όσο μένει θα χάνει τα θρεπτικά της συστατικά, δοκίμασε μια με βραστό σιτάρι, κρεμμυδάκι, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Αυτή η σαλάτα, σε αντίθεση με τα πράσινα λαχανικά, όσο μένει στο ψυγείο τόσο τονώνει τις μυρωδιές και την γεύση της.

Πρόσεξε την συσκευασία. Φρόντισε να την αποθηκεύσεις σε τάπερ με...χερούλια που σφραγίζουν στο πλάι για να μην έχεις ανεπιθύμητα “ατυχήματα” καθ' οδόν για τη δουλειά. Καλό είναι να βάλεις και ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάτο του τάπερ πριν βάλεις την σαλάτα. Βάλε μαζί ένα τσαμπί σταφύλι (ότι πρέπει για την εποχή) και ένα κομμάτι μυρωδάτη μπαγκέτα.

Επιδόρπιο...από σπίτι!

Γλυκάκι, δεν θα πάρεις γλυκάκι; Ετοίμασε ένα ωραίο επιδόρπιο γιαρτιού με διάφορα φρούτα. Κι αν αναρωτιέσαι πως θα το μεταφέρεις είναι απλό. Ένα βάζο που να κλείνει με καπάκι που βιδώνει, αρκεί. Μην πετάξεις το βάζο της μαρμελάδας ή εκείνο της μαγιονέζας. Θα σου χρειαστεί. Ετοίμασε το επιδόρπιο, βίδωσε το καπάκι και...το γλυκό σου είναι ασφαλές μέχρι την ώρα που θα σου έρθει λιγούρα για ζάχαρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...