Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Η ελληνική ρετσίνα που μάγεψε τους New York Times (φωτο)


Η Ελληνική, παραδοσιακή ρετσίνα κατάφερε να “ζαλίσει” τους New York Times, οι οποίοι την έβαλαν στα 10 πιο αξέχαστα κρασιά για το 2016.
Ο Ασίμ δοκίμασε την ρετσίνα τυχαία σε ένα ελληνικό εστιατόριο του Σαν Φρανσίσκο και όπως φαίνεται η γεύση της του έμεινε αξέχαστη.
Ο ίδιος γράφει ότι “η ρετσίνα είναι ένα απ’ τα πιο περιφρονημένα κρασιά στον κόσμο…
Ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουν οι αρχάριοι για το κρασί είναι ότι η ρετσίνα είναι απαίσια”.

Φωτό από www.gaia-wines.gr
Φωτό από www.gaia-wines.gr

Και συνεχίζει λέγοντας πως το ταξίδι του στο Σαν Φρανσίσκο τον έκανε να την δει με άλλο μάτι και να αναθεωρήσει το στερεότυπο ότι η ρετσίνα είναι απαίσια. “Τι αποκάλυψη! Η ρετσίνα, ένα μπουκάλι Γαία ΡΗΤΙΝΙΤΗΣ Nobilis, ήταν γοητευτική, λαμπερή και ισορροπημένη, με ευδιάκριτες νότες πεύκου. Ταίριαζε απόλυτα με το ψητό καπνισμένο αρνί και τη σαλάτα μου”.
“Πόσο εύκολο”, σχολιάζει ο Ασίμοβ, “είναι να απορρίψει κανείς παραδόσεις αιώνων όπως η ρετσίνα, οι οποίες δεν ταιριάζουν στις σύγχρονες ευαισθησίες μας. Ωστόσο, στο πλαίσιο του “Souvla” (το ελληνικό εστιατόριο που γευμάτισε στο Σαν Φρανσίσκο) αυτή η ρετσίνα ήταν το καλύτερο κρασί που θα μπορούσε να πιει κανείς”.
“Περίπου ένα μήνα αργότερα”, συνεχίζει, “ο οινοχόος του Betony (σύγχρονο εστιατόριο αμερικανικής κουζίνας βραβευμένο με αστέρι Michelin) στο Μανχάταν μου σέρβιρε σε τυφλή γευσιγνωσία ένα ποτήρι από το ίδιο κρασί. Κατάλαβα αμέσως ποιο κρασί ήταν και ταίριαξε πολύ καλά ακόμα και στο πλαίσιο της σύγχρονης αμερικανικής κουζίνας του εστιατορίου”.
Φυσικά, οι διακρίσεις για τη ρετσίνα του Οινοποιείου δεν ήρθαν τυχαία καθώς οι Γιάννης Παρασκευόπουλος και Λέων Καράτσαλος, ιδρυτές της ΓΑΙΑ, δημιούργησαν μετά από αρκετά χρόνια έρευνας και δοκιμών μία ρετσίνα ακολουθώντας όλους τους κανόνες της σύγχρονης οινοποίησης (ξεφεύγοντας από τις παραδοσιακές τεχνικές που παρήγαν ρετσίνα χαμηλότερης ποιότητας) και χρησιμοποιώντας ελεγχόμενη ποσότητα ρετσινιού, που συμπληρώνει και δεν επισκιάζει το σταφύλι, αναφέρει το newsit.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...