Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

8ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Δίου 2017

Φωτογραφία του χρήστη My Olympus - OlympusRegion.com.
Προκήρυξη

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΔΙΟΝ 2017 και παράλληλων αγώνων
• Ημιμαραθώνιος Δρόμος 21.097μ
• Περιπατητικός αγώνας 5 χλμ «Σωτήριος Ζγιάλτος»
• Παιδικός αγώνας 1 χλμ Δημοτικών και Γυμνασίων 
Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ‘’ΖΕΥΣ’’ με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Δίου Ολύμπου διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 8ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο «ΔΙΟΝ» 21.097μ. O αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων.
Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 5 Μαρτίου 2017.
Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο διεξάγεται περιπατητικός αγώνας 5χλμ καθώς και ο αγώνας δρόμου 1 χλμ για παιδιά δημοτικών και γυμνασίων.
H ακριβής απόσταση της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου έχει μετρηθεί και ...

πιστοποιηθεί από την AIMS.
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Oι αθλητές καλούνται να τρέξουν σε μια πανέμορφη διαδρομή, μέσα από 5 διαφορετικά χωριά. Στο μεγαλύτερο τμήμα του αγώνα, οι δρομείς έχoυν θέα το μυθικό βουνό του Ολύμπου. Η διαδρομή έχει ως εξής: Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου με κατεύθυνση προς Κατερίνη, στροφή στο κόμβο Κονταριώτισσας – Κονταριώτισσα – Άγιος Σπυρίδωνας – Βροντού – Καρίτσα – Δίον – Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.
Φωτογραφία του χρήστη My Olympus - OlympusRegion.com.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 π.μ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.
ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Για άνδρες
18-34
35-44
45-54
55-64
65-74
75+

Για γυναίκες
18-34
35-44
45-54
55+
Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας (άνδρες και γυναίκες).Οι τρείς πρώτοι στη γενική κατάταξη ανδρών και γυναικών δεν θα βραβευθούν στις επιμέρους κατηγορίες. Στους τρείς πρώτους της γενικής κατάταξης (ανεξαρτήτου φύλου) θα δοθεί χρηματικό έπαθλο(1ος 200 ευρώ, 2ος 150ευρώ , 3ος 100ευρώ).
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθούν πρωτότυπα, ξεχωριστά μετάλλια.

Tα διπλώματα συμμετοχής θα μπορείτε να τα κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του συλλόγου μαςwww.zeusrunnersclub.gr από την επομένη του αγώνα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Tα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Επίσης, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρχει γιατρός που θα παρακολουθεί την εξέλιξη του.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ
Σταθμοί νερού θα είναι εγκατεστημένοι στο 5ο, 10ο και 15ο χλμ.
5ο χλμ Nερά
10ο χλμ Ξηροί καρποί- αποξηραμένα φρούτα – ισοτονικά- νερά
15ο χλμ Ξηροί καρποί- σταφίδες- νερά
Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί και φρούτα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 18 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί σε καμία περίπτωση.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΟΥ
Κατά την δημοσίευση των ονομάτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα και λίγες μέρες πριν τον αγώνα, θα υπάρχει ένας αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί στον κάθε αθλητή. Με βάση την αλφαβητική σειρά θα ζητάτε από το αντίστοιχο γραφείο της διοργάνωσης τον bib number σας. Το ίδιο θα ισχύει και με την προσέλευση σας, όπου θα υπάρχουν αναρτημένες οι καταστάσεις συμμετεχόντων.
Mέσα στο φάκελο θα έχει ένα κουπόνι καλωσορίσματος από το σύλλογο με την επίδειξη του οποίου θα λαμβάνετε την σακούλα του αθλητή.
Προσοχή: Η σακούλα θα δίνεται σε κάθε περίπτωση πριν τον αγώνα.
ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (πλην ακραίων καιρικών φαινομένων). Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, σε περίπτωση αναβολής θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσω του τύπου.
Παρακαλούνται οι φίλοι δρομείς να σεβαστούν τις υποδείξεις της διοργάνωσης και να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους στα σημεία που θα υποδείξει η διοργάνωση κατά την προσέλευση.

ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 5 ΧΛΜ ‘’ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΖΓΙΑΛΤΟΣ’’ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
Ο αγώνας δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Δεν θα γίνουν βραβεύσεις και δεν θα εκδοθούν αποτελέσματα καθώς γίνεται στην μνήμη του αξέχαστου μέλους Σωτηρίου Ζγιάλτου. Δεν είναι καμία υψομετρική διαφορά και έχει πανέμορφη θέα. Ξεκινά από το κέντρο Μεσογειακών ψηφιδωτών με κατεύθυνση την κοινότητα Καρίτσας . Αμέσως μετά το Δίον κατευθύνονται δεξιά και αφού διανύσουν μια πανέμορφη διαδρομή που περνά μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο και στους δρόμους εκατοντάδων χρόνων π.Χ. και στους οποίους περπάτησε ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Βασιλιάς Φίλιππος Β’ κατευθύνονται προς το Μουσείο Δίου, την αρχαιοθήκη και την ιστορική εκκλησία του χωριού και τερματίζουν στο κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών.
Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό θα υπάρχουν διασώστες και άλλοι εθελοντές έτοιμοι να παράσχουν κάθε βοήθεια.
Σε όλους τους περιπατητές θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
Ώρα έναρξης 10:45.
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΧΙΛΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ –ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια κατά τον τερματισμό τους.
Παιδικός Αγώνας Δημοτικού και Γυμνασίου ώρα έναρξης 10:40
Η συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα είναι ελεύθερη και δεν απαιτεί καμιά οικονομική επιβάρυνση παρά μόνο την υπεύθυνη δήλωση του γονέα που επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα, την οποία καταθέτει ηλεκτρονικά κατά την εγγραφή του.
ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 και ώρα 15:00μμ. Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους και μέχρι την Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017. Πληροφορίες για τον τρόπο αποστολής της ομαδικής εγγραφής δίνεται στη φόρμα συμμετοχής. ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ομαδική θα πρέπει να αναγράφεται ΚΑΘΑΡΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ. Η διοργάνωση δε φέρει ευθύνη για τυχόν παράλειψη στοιχείων . Δε θα υπάρξει έκπτωση στις ομαδικές εγγραφές. Τέλος σε κάθε ομαδική εγγραφή θα πρέπει να οριστεί αρχηγός αποστολής και τρόποι επικοινωνίας για επίλυση τυχόν ζητημάτων.
Oι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τον τρόπο εγγραφής καθώς η διαδικασία έχει ανατεθεί σε συνεργάτες του αγώνα, εγγυώνται όμως σε όλες τις περιπτώσεις την συμμετοχή του κάθε αθλητή, εφόσον ακολουθήσουν τις οδηγίες εγγραφής στα χρονικά πλαίσια τα οποία έχουν τεθεί.
Τρόπος εγγραφής
• Εγγράφεστε ομαδικά ή ατομικά για όλες τις χιλιομετρικές κατηγορίας και τα αποστέλλετε στην διοργάνωση
• Καταβάλετε το αντίστοιχο ποσό στην τράπεζα
Ο κάθε αθλητής θα καταβάλει το ποσό των 7 ευρώ. Οι αθλητές θα προκαταβάλουν το ποσό στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και στον τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει στον σύλλογο. 5255-069969-123 & ΙΒΑΝ GR 71 0172 2550 0052 5506 9969 -123 εμφανίζεται ο δικαιούχος :ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ‘’ΖΕΥΣ’’.

• Η ενημέρωση από τη διοργάνωση για την κατάθεση γίνεται αυτόματα και τα ονόματα των αθλητών που κατοχυρώνουν θέση έπειτα από το σχετικό έλεγχο θα ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του συλλόγου ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Δεν χρειάζεται να στείλετε το καταθετήριο σας πουθενά, αλλά καλό θα ήταν να το έχετε μαζί σας, κατά τη παραλαβή του bib number. Πολύ σημαντικό επίσης να μην παραλείψετε να αναφέρετε το όνομα του αθλητή – καταθέτη στην τράπεζα κατά την κατάθεση.
Από την υποχρέωση καταβολής εξαιρούνται:
– A) Άτομα με ειδικές ικανότητες

– Β) Μέλη του Αδελφοποιημένου μας Σωματείου ‘’Περικλής Δημητρίου’’ που θα ταξιδέψουν από την Κύπρο.
– Γ) Οι τρεις πρώτοι νικητές και οι τρεις πρώτες νικήτριες του Ημιμαραθωνίου ‘’ΔΙΟΝ’’ 2016 τιμής ένεκεν οπότε και δηλώνονται αυτομάτως.
Για την εγγραφή σε όλα τα αγωνίσματα πατήστε εδώ:

Εγγραφή αθλητών στο παρακάτω link:

https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=5c02359482c7fd9cc459f8ef1d11e18e

Συμμετέχουν επικουρικά

– ΑΤ Περιφέρειας
– -Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ν. Πιερίας
– Η Διασωστική Ομάδα Ν. Πιερίας θα παρέχει την υγειονομική κάλυψη του αγώνα
– Σώμα εθελοντών Ναυαγοσωστών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την δημιουργία υγειονομικών σταθμών και μονάδων κατά τους αγώνες ατόμων με ειδικές ικανότητες και αγώνα δρόμου γυμνασίων και δημοτικών.

– -Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών του Δήμου Δίου – Ολύμπου

– Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας
ΔΙΟΝ
Τοπική κοινότητα, Ενορία Αγίας Παρασκευής, Εθελοντές Δίου, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος ‘’ΔΙΑΣ’, ΔΙΟΥ
ΚΑΡΙΤΣΑ
Τοπική κοινότητα, Ενορία Αγίου Δημητρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Καρίτσας, Ορειβατικός Σύλλογος Καρίτσας
ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ
Τοπική κοινότητα, Αιμοδοτικός Σύλλογος Κονταριώτισσας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας ‘’Πιερες’’
ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ
Τοπική κοινότητα, Ενορία Αγίου Σπυρίδωνα, Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Σπυρίδωνα, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Σπυρίδωνα , Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ‘’Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ’’.
ΒΡΟΝΤΟΥ
Τοπική κοινότητα, Ενορία Αγίου Νικολάου, Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς, Πολιτιστικός Σύλλογος Βροντούς, Αιμοδοτικός Σύλλογος Βροντούς, Αγροτικός Σύλλογος Βροντούς.

Η Φωτογραφική Λέσχη Πιερίδων Μουσών Κατερίνης θα παράσχουν την φωτογραφική κάλυψη του αγώνα.

Για την απόλυτη ασφάλεια του αγώνα θα υπάρχει ασθενοφόρο και θα είναι σε ετοιμότητα το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Για πληροφορίες που αφορούν στον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στους:
Αλέξανδρος Πούλιος: 6976692445
Ευάγγελος Γερομιχαλός: 6977753739
Διονύσιος Τσουκάνης: 6945428531
Καλλιόπη Καρτσαμπά: 6985834936
ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ
Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...