Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΦΙΑ - Τέλος: Έρχεται ο νέος υπερ-φόρος σε ότι έχει και ..δεν έχει ο φορολογούμενος


Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ο γνωστός σε όλους μας ΕΝΦΙΑ φαίνεται ότι από το 2018 καταργείται για να αντικατασταθεί από νέο φόρο.
Πολλοί μπορεί να πιστέψουν ότι αυτός ο φόρος θα είναι πιο «βολικός» αλλά δεν είναι έτσι. Στο νέο φόρο που έρχεται να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ θα υπολογίζεται εκτός της ακίνητης περιουσίας και η κινητή και θα φορολογείται συνολικά με προοδευτική κλίμακα.
Η μείωση των αντικειμενικών αξιών θα έχει εισπρακτικές ...
επιπτώσεις για τον ΕΝΦΙΑ και έτσι η κυβέρνηση αναζητά όπως φαίνεται τη λύση στο σύνολο της περιουσίας των πολιτών.
Έτσι στον νέο φόρο θα υπολογίζονται: Κατοικίες Κτήρια επαγγελματικής στέγης Αποθήκες Οικόπεδα Αγροί Λοιπές εδαφικές εκτάσεις Αυτοκίνητα Μοτοσικλέτες Σκάφη αναψυχής Αεροπλάνα , ελικόπτερα Κινητά αντικείμενα αξίας Συμμετοχές σε επιχειρήσεις
Για τον υπολογισμό του νέου φόρου θα υπολογίζονται οι αντικειμενικές αξίες σε ό,τι αφορά στα ακίνητα και οι τιμές αγοράς σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα.
Θα εξαιρεθούν από τον νέο φόρο οι καταθέσεις, οι μετοχές, τα αμοιβαία, τα ομόλογα και τα έντοκα γραμμάτια. Απ' την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται λόγος για μια δικαιότερη αναδιανομή των φορολογικών βαρών.
Δεν θα υπάρχει φόρος μόνο επί των ακινήτων, αλλά προοδευτική φορολόγηση του συνόλου της περιουσίας, κινητής και ακίνητης, και έτσι η επιβάρυνση θα είναι μεγαλύτερη για τους έχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...