Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Αστυνομικοί που αποστρατεύονται θα… παραμένουν στην υπηρεσία


Μετά την εκπλήρωση «εκδικητικών γραμματίων» εις βάρος αστυνομικών διευθυντών και τη «σφαγή» τους στις ετήσιες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., που οδήγησαν στην αποστρατεία άξιους «50άρηδες» με 25-30 έτη υπηρεσίας και πτώση τους από τους μισθούς των περίπου 2.000 ευρώ στις πενιχρές συντάξεις των 700 και 900 ευρώ, το Αρχηγείο του Σώματος επεξεργάζεται σε γρήγορους ρυθμούς την πρόταση της παράλληλης επετηρίδας αξιωματικών και την άμεση ...
εφαρμογή της στις επόμενες τακτικές κρίσεις.
Η ανάγκη αλλαγής του Προεδρικού Διατάγματος δεν αφορά μόνο την άρση της «αδικίας», αλλά φαίνεται να αποτελεί και… μνημονιακή ανάγκη, καθώς οι ετήσιες κρίσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μετατραπεί σε μια «βιομηχανία» παραγωγής αποστράτων-συνταξιούχων και «μηχανή» αύξησης στρατηγών. Στο παρελθόν οι οικονομικές διαφορές των αξιωματικών που περνούσαν από την ενέργεια στην αποστρατεία κυμαινόταν μεταξύ 150 και 200 ευρώ λιγότερα, τώρα, πλέον, το χάσμα είναι τεράστιο και φθάνει έως και τα 1.000 ευρώ, με τους «στρατηγούς να αποστρατεύονται με τη σύνταξη αστυνόμου»!
Τον περασμένο Δεκέμβριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών της Αστυνομίας, που είχε επισημάνει πολύ νωρίς το πρόβλημα, είχε καταθέσει στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. την τελική της πρόταση για την παράλληλη επετηρίδα των αξιωματικών, πάνω στην οποία φαίνεται πως θα στηριχθεί η αρμόδια επιτροπή για τη σύνταξη του νέου Προεδρικού Διατάγματος.
Στην πρότασή τους ανέφεραν ότι η ήδη ισχύουσα διάταξη των άρθρων 29 και 47 του ΠΔ 24/1977, που προβλέπει τη δυνατότητα παραμονής για τους αστυνομικούς διευθυντές που δεν έχουν συμπληρώσει 30 έτη πραγματικής υπηρεσίας στο Σώμα, και κρίνονται ως μη προακτέοι κατά τις ετήσιες κρίσεις να επεκταθεί μέχρι το 35ο.
Δηλαδή, να μπορεί να υπάρχει δυνατότητα προαγωγής νεότερου αστυνομικού διευθυντή, χωρίς να παρασύρει στην αποστρατεία τον αρχαιότερο, μια κατάσταση που θα ονομάζεται «παραλειπόμενος προς προαγωγή», με τον αξιωματικό να κρίνεται την επόμενη χρονιά, διατηρώντας τη θέση του στην επετηρίδα, κάτι που ισχύει στις Ενοπλες Δυνάμεις από το 2012. Παράλληλα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, για τους αντίστοιχους αστυνομικούς διευθυντές που κρίνονται ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους και δεν έχουν ομοίως 35 έτη υπηρεσίας, να μην αποστρατεύονται αλλά να τίθενται εκτός οργανικών θέσεων σε παράλληλη επετηρίδα.
πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...