Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: 12 χρόνια κάθειρξη στον πρόσφυγα που μαχαίρωσε αστυνομικό


Στη φυλακή με κάθειρξη 12 ετών -από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης- 25χρονος Σύρος πρόσφυγας, που επιτέθηκε και τραυμάτισε αστυνομικό στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας Κιλκίς.
Το περιστατικό διαδραματίστηκε τον περσινό Ιούνιο. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη μαζί με άλλους πρόσφυγες προκειμένου να ... τακτοποιήσει το θέμα των εγγράφων του για τη διαδικασία έγκρισης ασύλου. Κατά την επιστροφή του στη δομή, κατεβαίνοντας από το λεωφορείο, είδε την πεθερά του λιπόθυμη. Προκλήθηκε ένταση. 

Αστυνομικοί επενέβησαν, σε μία προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα, και την ώρα εκείνη ο 25χρονος τράβηξε μαχαίρι που έφερε επάνω του, με συνέπεια να τραυματίσει τον αστυνομικό στο πηγούνι. Όπως έγινε γνωστό, χρειάστηκαν 19 ράμματα να γίνουν στο τραύμα του προκειμένου να επουλωθεί. 



Ο αστυνομικός στην κατάθεση του στο δικαστήριο τόνισε πως ήταν αποσπασμένος τότε από την Αχαΐα και αναφέρθηκε στην ελλιπή αστυνομική δύναμη που διέθετε η δομή για να διαχειριστεί τον όγκο των φιλοξενούμενων προσφύγων. 

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...