Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Επιδότηση σε χιλιάδες πρωτοετείς φοιτητές για σύνδεση Ίντερνετ



Την επιδότηση της σύνδεσής τους στο Ιντερνετ για περίπου 50.000 πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των εκκλησιαστικών ακαδημιών της χώρας προβλέπει ειδική δράση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Φορέας υλοποίησης της δράσης είναι το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), ενώ το συνολικό ύψος της επιδότησης αναμένεται να ανέλθει στο ποσό των ...
1,862 εκατ. ευρώ και θα προέλθει από κονδύλια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές του ακαδημαϊκού έτος 2016-2017. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε δικαιούχο θα αφορά την απόκτηση ή διατήρηση σταθερής ή κινητής (mobile) ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο, η οποία θα πρέπει να είναι στο όνομα του δικαιούχου φοιτητή. Θα καλύπτει δε μέχρι και το 60% του μηνιαίου παγίου, με ανώτατο χρηματικό όριο τα 3 ευρώ τον μήνα, και θα χορηγείται για διάστημα 12 μηνών.
Η υλοποίηση της δράσης θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο voucher (κουπόνι). Ενα κουπόνι θα αντιστοιχεί σε κάθε δικαιούχο. Για την εξάντληση του αριθμού των 50.000 δικαιούχων φοιτητών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με κριτήριο τον χρόνο εξαργύρωσης του κουπονιού.
Το voucher (κουπόνι) θα μπορεί να εξαργυρώνεται μόνο σε ένα φυσικό κατάστημα ενός τηλεπικοινωνιακού παρόχου. Σε περίπτωση που κάποιος τηλεπικοινωνιακός πάροχος δεν το επιθυμεί, στη δράση θα συμμετέχουν μόνο οι νέες, εγκεκριμένες στο πλαίσιο του παρόντος προγράμματος προσφορές τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του.

πηγή: pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...