Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Κάντε τα αντικείμενα του σπιτιού να δείχνουν πανάκριβα!


Δείτε πώς με λίγη προσπάθεια και αφιερώνοντας μόλις 10 λεπτά από τον χρόνο σας μπορείτε να μετατρέψετε πολύ οικονομικά και απλά αντικείμενα στα πιο πολυτελή διακοσμητικά για το σπίτι σας.
Όλοι θέλουμε το σπίτι μας να είναι γεμάτο πολύτιμα, ακριβά και πολυτελή αντικείμενα αλλά τις περισσότερες φορές αυτό δεν είναι εφικτό.
Πάρτε μερικές ιδέες :

Βάζα Φτιάξτε εκπληκτικά βάζα με απίστευτη λάμψη με 5€.

thehomeissue_luxury01
Κάντε ασημένια τα βάζα σας με τον πιο απλό τρόπο.
DO Πάρτε το πιο απλό διάφανο βάζο ή κανάτα που έχετε. Αγοράστε από κατάστημα με είδη χειροτεχνίας ένα σπρέι με εφέ καθρέφτη. Από μακριά ξεκινήστε να ψεκάζετε σιγά-σιγά και όχι βιαστικά για να μην τρέξει η μπογιά. Αφήστε το να στεγνώσει.
DON’T Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το σπρέι σε κλειστό χώρο. Προτιμήστε να το κάνετε στο μπαλκόνι μια μέρα που δεν θα φυσάει.
Είναι σίγουρο ότι εάν ψάξετε το σπίτι σας θα βρείτε άπειρα χάλκινα νομίσματα του 1 ή των 2 λεπτών. Όσο μικρή και αν φαίνεται η αξία τους, είναι χρήματα, και καλό θα είναι να μην τα σκορπάτε. Όσα περισσέψουν συγκεντρώστε τα και πηγαίνετε τα στο σούπερ μάρκετ να τα ανταλλάξετε με χαρτονομίσματα.

thehomeissue_luxury02
Διακοσμήστε ένα όμορφο βάζο με παλιά δίλεπτα.
DO Χρησιμοποιήστε κάποια από αυτά για να φτιάξετε αυτό το λαμπερό βάζο. Με κόλλα τοποθετήστε τα ένα-ένα πάνω σε οποιοδήποτε βάζο βαρεθήκατε να χρησιμοποιείτε όπως είναι . Ξεκινήστε κολλώντας τα από κάτω και γύρω-γύρω και σιγά-σιγά ανεβείτε προς τα πάνω.
DO Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε σκούρες επιφάνειες για να τονίσετε το χρώμα του χαλκού που θα κάνει φοβερή αντίθεση.
DON’T Μην κάνετε μίξη διαφορετικών νομισμάτων ή διαφορετικών μεγεθών γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο σικ και ομοιόμορφο.
Tip Εάν το βάζο σας είναι ανοιχτόχρωμο, πριν ξεκινήσετε να κολλάτε τα νομίσματα βάψτε το με ένα μαύρο σπρέι για να υπάρχει ένα ωραίο φόντο στα κενά μεταξύ των νομισμάτων.
Φτιάξτε μια πανέμορφη σύνθεση από βάζα για το σαλόνι σας με το πιο απίστευτο υλικό που πετάτε κάθε μέρα στα σκουπίδια σας.

thehomeissue_luxury03
Με κουτάκια από αναψυκτικά μπορείτε να φτιάξετε τα πιο όμορφα βαζάκια.
DO Συγκεντρώστε διαφόρων μεγεθών κουτάκια τσίγκινα όπως τα λέμε συνήθως, από αναψυκτικά. Με λίγη πίεση τσαλακώστε τα λίγο. Βάψτε τα με λευκό σπρέι. Τοποθετήστε αρκετά μαζί δημιουργώντας μια όμορφη και πρωτότυπη συλλογή βάζων.
DON’T Μην βγάλετε το μεταλλικό δαχτυλίδι από το πώμα. Θέλουμε να μοιάζουν από μακριά ως πορσελάνινο βάζο με όψη κουτάκι αναψυκτικού.
Με αυτά τα βάζα μπορείτε να διακοσμήσετε υπέροχα το γιορτινό τραπέζι, να δημιουργήσετε έναν ωραίο χαλαρό φωτισμό στο σαλόνι ή απλά να δώσετε στιλ και πολυτέλεια στο υπνοδωμάτιό σας.

thehomeissue_luxury04
Με μερικές πλαστικές πέρλες μπορείτε να κάνετε θαύματα.
DO Μετατρέψτε τα πιο απλά σας βάζα ή αγοράστε με 1€ διάφανα βάζα. Τοποθετήστε πλαστικές πέρλες, που μπορείτε να βρείτε με 1€ σε καταστήματα με είδη ραπτικής ή καταστήματα για χειροτεχνίες. Θα βρείτε σε διάφορα μεγέθη. Γεμίστε το βάζο με νερό. Και ρίξτε ένα ρεσό που επιπλέει στο νερό. Ιδανικά το ρεσό στη διάφανη θήκη θα έχει εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
DON’T Μην βάλετε πολύχρωμα ρεσό. Για να δείχνει σικάτο θέλουμε διαφάνεια και λευκό να συνοδεύουν τις πέρλες.
Σίγουρα έχετε παλιά μπολ, βάζα που πλέον θεωρείτε αντίκες. Εάν όχι θα βρείτε ακόμα και στη λαϊκή τέτοια με 0,50€.
thehomeissue_luxury05
Φτιάξτε μια πορσελάνινη συλλογή από το τίποτα.
DO Βάψτε τα με σπρέι και τοποθετήστε τα στα ράφια της βιβλιοθήκης σας. Συγκεντρώστε 2-3 μαζί και θα μοιάζουν σαν μια ακριβή πορσελάνινη συλλογή.
DON’T Μην τα βάψετε με ματ χρώμα αλλά με γυαλιστερό για να έχει την γυαλάδα της πορσελάνης.
DO Χρησιμοποιήστε τα ως αποθηκευτικό χώρο για μικροπράγματα τοποθετώντας τα στα πιο ψηλά ράφια.
Φτιάξτε υπέροχες διακοσμητικές ασημένιες μπάλες για το σαλόνι ή το χολ του σπιτιού σας και ανεβάστε την αξία της διακόσμησής σας.

thehomeissue_luxury06
Αυτές οι μπάλες δείχνουν σούπερ πολυτελείς.
DO Πάρτε σε διάφορα μεγέθη πλαστικές, παιδικές μπάλες που θα βρείτε με 3€ και αγοράστε σπρέι με εφέ καθρέφτη που θα βρείτε στα χρωματοπωλεία. Βάψτε την τμηματικά μιας και λόγω στρογγυλάδας δεν θα μπορέσετε με τη μία να την βάψετε ολόκληρη. Αφήστε την μισή να στεγνώσει τουλάχιστον 4 ώρες και μετά γυρίστε την για να βάψετε και την κάτω πλευρά. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με χρυσό χρώμα.
DON’T Μην τις τοποθετήσετε κοντά σε καλοριφέρ τώρα το χειμώνα γιατί πολύ σύντομα θα τις δείτε να ξεφουσκώνουν και όση δουλειά κάνατε θα πάει χαμένη.
Μετατρέψτε το μονόχρωμο φωτιστικό σας σε αριστούργημα μέσα σε 5 λεπτά και αλλάξτε του διακόσμηση και χρώμα ανάλογα με την εποχή για να μην το βαριέστε.
thehomeissue_luxury07
Αλλάξτε τη βάση του φωτιστικού σας και κάντε την ασημένια.
DO Πάρτε μια σατέν κορδέλα κατά προτίμηση σε χρυσό χρώμα για να δείχνει πολυτελής. Τώρα για τις γιορτές μπορείτε να βάλετε κόκκινη. Κολλήστε την μία άκρη της κορδέλας στην πάνω πλευρά του φωτιστικού από τη μέσα πλευρά. Οριζόντια ή διαγώνια δημιουργήστε μια λωρίδα. Κόψτε την κορδέλα και κολλήστε την άλλη άκρη στην κάτω πλευρά του φωτιστικού. Κάντε το ίδιο περιμετρικά δημιουργώντας ότι σχέδιο σας αρέσει κ όσο πυκνό σας αρέσει.
DO Εάν η βάση του φωτιστικού δεν είναι μονόχρωμη μπορείτε να τη βάψετε.
DON’T Μην κολλήσετε την κορδέλα από μέσα με ταινία γιατί λόγω της θερμοκρασίας που θα ανέβει με τη χρήση του φωτιστικού θα ξεκολλήσει. Εάν η κόλλα που έχετε δεν είναι γερή και φοβάστε ότι θα γίνει το ίδιο μπορείτε να ράψετε τις άκρες της κορδέλας.
Μετατρέψτε τα ντουλάπια της κουζίνας σας, και δώστε στο χρυσό μια νέα αξία. Τα χρυσά ντουλάπια κουζίνας θα ανανεώσουν τον χώρο σε 10 λεπτά χωρίς να χρειαστεί να κάνετε τίποτα παραπάνω από το να χαλάσετε 3-4 €.

thehomeissue_luxury08
Βάλτε χρυσό στα ντουλάπια της κουζίνας σας.
DO Αγοράστε 3-4 ρολλά χρυσού αυτοκόλλητου από βιβλιοπωλείο, έχει 1€ το ένα. Και ντύστε με αυτό τα πάνω ντουλάπια της κουζίνας.
DON’T Μην το κάνετε και στα κάτω πορτάκια γιατί το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικό.
DON’T Μην τοποθετήσετε αυτοκόλλητο στο ντουλάπι που είναι εντοιχισμένος ο απορροφητήρας γιατί μπορεί να φουσκώσει από τους υδρατμούς. Μπορείτε να βάλετε σε όλα τα επάνω πορτάκια αφήνοντας αυτό στην αρχική του απόχρωση κάνοντας το να φαίνεται επιτηδευμένο.
Δώστε χρώμα στα εργαλεία σας και αλλάξτε διάθεση κάθε φορά που θα μαγειρεύετε. Οι απλές ξύλινες κουτάλες στην πιο φθηνή τους εκδοχή μπορούν να μετατραπούν σε άκρως μοντέρνες και ντιζαϊνάτες κουτάλες.

thehomeissue_luxury09
Μεταμορφώστε τις κουτάλες σας χρωματίζοντάς τις.
DO Θα χρειαστείτε μόνο μεμβράνη φαγητού ή σακουλάκια για τρόφιμα, χαρτοταινία και χρώμα ακρυλικό. Περάστε σελοφάν ή το σακουλάκι στην πλευρά της κουτάλας για να μην βαφτεί καταλάθος. Στερεώστε το με χαρτοταινία γύρω-γύρω. Βάψτε με το χρώμα το σημείο που είναι κάτω από την χαρτοταινία.
DON’T Μην τις βάψετε με πλαστικό χρώμα και μην τις τρίψετε με την σκληρή πλευρά του σφουγγαριού στο σημείο που είναι βαμμένες.
Και σε μια τόσο ανανεωμένη κουζίνα χρειάζεται να υπάρχουν και σούπερ ποτήρια. Αλλάξτε τους τώρα όψη ακολουθώντας τη μόδα του μπρονζέ.

thehomeissue_luxury10
Δείτε πόσο πολυτελές δείχνει αυτό το βάζο...
DO Μπορείτε τα ποτήρια που ήδη έχετε να χρησιμοποιήσετε ή να πάρετε ένα απλό σκέτο σετ ποτήρια, το ένα θα το βρείτε 0,50€. Με σακουλάκι τροφίμων σφραγίστε το πάνω μέρος του ποτηριού με την βοήθεια της ταινίας που είναι για να μόνωση καλωδίων. Αυτή είναι ελαστική και θα εφαρμόσει τέλεια στην κυκλική επιφάνεια του ποτηριού. Τυλίξτε τη μερικές φορές δημιουργώντας άνισα και ακανόνιστα σχήματα. Βάψτε με ένα μπρονζέ σπρέι ειδικό για γυαλί ώστε να μπορείτε μετά να το πλένετε άφοβα.
DON’T Μην τα κάνετε όλα το ίδιο σχέδιο αλλά σίγουρα κάντε τα το ίδιο χρώμα. Η πληθώρα χρωμάτων θα είναι υπερβολή ενώ η πληθώρα σχεδίων θα το κάνει να φαίνεται ένα ακριβοπληρωμένο σετ ποτηριών.
Δώστε στο μπάνιο σας τη λάμψη που του χρειάζεται ξεκινώντας από τον καθρέφτη.

thehomeissue_luxury1
Κάντε το μπάνιο σας να δείχνει πολυτελές αλλάζοντας τον καθρέφτη του.
DO Ζητήστε σε ένα κατάστημα να σας κόψουν καθρέφτη σε μια διάσταση ιδανική για τον χώρο που έχετε πάνω από το νιπτήρα υπολογίζοντας να αφήσετε κενό γύρω-γύρω 20εκ. Θα χρειαστείτε μόνο 5-6 πλακάκια με όψη ψηφίδας. Όταν η ψηφίδα τοποθετείται σαν πλακάκι τα κενά στις ενώσεις καλύπτονται με στόκο. Εσείς όμως επειδή δεν θα τα τοποθετήσετε ως πλακάκια αλλά ως διακοσμητικό γύρω από τον καθρέφτη, μπορείτε να γεμίσετε τα κενά με λευκή σιλικόνη. Μόλις στεγνώσει, κολλήστε με τη σιλικόνη την ψηφίδα γύρω από τον καθρέφτη.

πηγή spirossoulis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...