Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Γερμανία:Xρήματα στην Ελλάδα με ενέχυρο μετρητά, χρυσό ή γη - Όπως στην Κατοχή


Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σόντερ, ζητάει όχι μόνο την εφαρμογή όλων των μεταρρυθμίσεων αλλά και να δοθεί ενέχυρο «στη μορφή μετρητών, χρυσού ή γης».
Όρους για την περαιτέρω καταβολή χρημάτων στην Ελλάδα που θυμίζουν εποχές Κατοχής θέτει με δήλωσή του στη Bild o υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σόντερ καθώς ζητάει όχι μόνο την εφαρμογή όλων των μεταρρυθμίσεων αλλά και να δοθεί ενέχυρο ...
«στη μορφή μετρητών, χρυσού ή γης». «Χρειαζόμαστε ένα plan B» προσθέτει ο Γερμανος πολιτικός, μέλος του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).
Η δήλωση αυτή γίνεται την ίδια ώρα που ο Μάρτιν Σουλτς δηλώνει ότι «όποιος στρέφει την Ευρώπη και τη Γερμανία την μια κατά της άλλης διαπράττει αμάρτημα ως προς το μέλλον της χώρας μας. Δεν είναι συνετό να έρχεται προς συζήτηση συνεχώς το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Πρέπει να αντιταχθούμε αποφασιστικά κατά εκείνων οι οποίοι διχάζουν την Ευρώπη.
Γι’ αυτό και η πρόσφατη φλυαρία για το Grexit είνα επικίνδυνη». Φυσικά το να ζητάει κάποιος μετρητά από μια χώρα που δεν έχει μετρητά και ζητάει από άλλους μετρητά εκ πρωτης όρψεως φαίνεται ως κενό λογικής. Δεν είναι όμως, ο συγκεκριμένος αναφέρεται στα μετρητά, στην ακίνητη περιουσία και στα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες των Ελλήνων πολιτών τα οποία στο Βερολίνο φιλοδοξούν να μάθουν «χαρτί και καλαμάρι» με το περιουσιολόγιο το οποίο αναμένεται να έρθει στις ζωές όλων το 2018 και να προσφέρει «στιγμές συγκίνησης» στους Έλληνες πολίτες που θα παρακολουθούνται αυτοί και οι πρόγονοί τους από το 1821 και εντεύθεν.
Άλλωστε ήδη έχει πέσει στο τραπέζι η ιδέα η φορολόγηση των φυσικών προσώπων να γίνεται όχι με βάση το εισόδημα αλλά με το σύνολο των κινητών και ακίνητων στοιχείων της περιουσιακής τους κατάστασης. Ο συγκεκριμένος ΥΠΟΙΚ είναι του στενού «πυρήνα» των κυβερνώντων και φυσικά η ελπίδα έγκειται στο γεγονός ότι κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα από Σεπτέμβρη Μέρκελ-Σόιμπλε και οι λοιποί γύρο τους θα έχουν αποχωρήσει από την εξουσία.

πηγή:difernews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί η 3 η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων στην Αμφίπολη (χώρος διεξαγωγής του Φεστ...