Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Έχετε δοκιμάσει πατατοσαλάτα με γιαούρτι;


Εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα φτιάχνετε μια πατατοσαλάτα διαφορετική και πεντανόστιμη!

Υλικά για 6 άτομα

Προετοιμασία 20 λεπτά

Μαγείρεμα 25 λεπτά


Υλικά:

-1 κιλό πατάτες ανοιξιάτικες μικρές
-4 αβγά βρασμένα σφιχτά
Για τη sauce
-200 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
-1 φλιτζάνι γιαούρτι 2%
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα καυτερή
-1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα)
-½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο
Eκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατατούλες –αν θέλουμε, τις αφήνουμε με τη φλούδα. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε λίγο. Κόβουμε τα αβγά στα τέσσερα. Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της sauce.  Αφού κρυώσουν λίγο οι πατάτες, τις ανακατεύουμε με τη sauce, τις τοποθετούμε σε μπολ και βάζουμε από πάνω τα αβγά.

Μια συνταγή από το thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου