Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Νηστίσιμη πίτσα με αλεύρι ολικής άλεσης


Μια συνταγή γιατί η νηστεία θέλει καλοπέραση...

Υλικά για 4 άτομα

Προετοιμασία 20 λεπτά

Αναμονή 30-40 λεπτά

Μαγείρεμα 35 λεπτά
Υλικά

Για τη ζύμη
-300 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
-1/2 κουτ. γλυκού αλάτι...
-1/2 κουτ. γλυκού μαγιά ξηρή
-νερό χλιαρό και λάδι για το άλειμμα

Για την επιφάνεια
-200 γρ. φέτα σε κυβάκια
-2 μελιτζάνες μικρές σε φέτες
-2-3 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
-2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
-4 κουτ. σούπας λάδι
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
-2 κλαδάκια δεντρολίβανο
-λάδι για τηγάνισμα
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι ολικής με το αλάτι και τη μαγιά. Ρίχνουμε σιγά σιγά χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Την αλείφουμε με λάδι και την αφήνουμε σκεπασμένη με μεμβράνη για 30-40 λεπτά. Τσιγαρίζουμε σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να καραμελώσουν. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και φτιάχνουμε δύο πίτσες. Τις καλύπτουμε με τα κρεμμύδια, τη φέτα και τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε για 15 λεπτά.
Από το thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...