Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Τέμπη: Αναβίωσε το έθιμο των καβαλάρηδων για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Τέμπη: Αναβίωσε το έθιμο των καβαλάρηδων για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε σήμερα Σάββατο πρωί  και  ο Άγιος Γεώργιος στο Μακρυχώρι στην έδρα του δήμου Τεμπών  όπου τα μέλη του Ιππικού Συλλόγου της περιοχής μετέφεραν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου  πάνω στο άλογο.

Το πρωί ακολούθησε πανηγυρική θεία λειτουργία στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου με τον ιερέα της ενορίας του Μακρυχωρίου  πατέρα Ιωάννη . Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό γλέντι με χάλκινα  στην πλατεία του ....

χωριού όπου εκεί ο πρόεδρος του ιππικού συλλόγου κ.Αθανάσιος Νάρης ευχαρίστησε τον κόσμο που συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις και στηρίζει με αυτόν τον τρόπο  τον σύλλογο .

Στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Γεωργίου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος ,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Μιχάλης Καρατέγος οι Αντιδήμαρχοι κ. Αστέριος Σαίτης ,Κώστας Νταφουλης ,οι δημοτικοί συμβούλοι Γεώργιος Μανώλης , Γεώργιος Κυριτσης, Δημητρης Τσέτσιλας ,Ιωάννης Αργυρίου -Ιωάννης Βλάγκας ,Αθανάσιος Καραναστάσης, η πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μακρυχωρίου κα  Άννα Καραπάνου Μαγαλιού της δημοτικής κοινότητας Συκουρίου κ.Γεώργιος Καλότυχος τοπικής κοινότητας Σπηλιάς  κ.Βασίλης Νταής ,ο πρόεδρος του κοινωνικού παντοπωλείου του Δ.Τεμπών κ.Λάμπρος Ζάρρας ,μέλη τοπικού συμβουλίου Μακρυχωρίου  κ.Αποστολίνα Σαίτη,πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής .

 
Πηγή:.onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...