Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Ο Ε.Ο.Φ ανακαλεί βρεφικά μαντηλάκια και παιδική αντηλιακή κρέμα!



Με ανακοίνωσή του, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, προχώρησε στην απαγόρευση της διάθεσης και διακίνησης συγκεκριμένων καλλυντικών προϊόντων για λόγους ποιότητας. «Η δράση αυτή αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας», χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ε.Ο.Φ.
Ωστόσο, το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι στη μαύρη λίστα με τα 37 προϊόντα περιλαμβάνονται και δύο προϊόντα βρεφικής και παιδικής περιποίησης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ...
τα βρεφικά μαντηλάκια Baby Tender σε πλαστική, ροζ συσκευασία 80 τεμαχίων με χώρα προέλευσης την Κίνα. Το εν λόγω προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον Κανονισμό των Καλλυντικών, αφού περιέχει ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική δερματίτιδα σε ευαισθητοποιημένα άτομα.
Στο στόχαστρο βρίσκεται και η αντηλιακή κρέμα για παιδιά Nivea Sun Kids με τους εξής τύπους και αριθμούς μοντέλων:
1. Nivea Sun Kids swim & play latte solare SPF 50+, 85833.
2. Nivea Sun Kids swim & play SPF 30, 85832.
3. Nivea Sun Kids latte solare protettivo SPF 50+, 85486.
Πρόκειται για δύο μπλε, πλαστικά σωληνάρια με κίτρινα πώματα για τους δύο πρώτους τύπους και ένα μπλε μπουκάλι με κίτρινο πώμα για τον τρίτο τύπο. Σύμφωνα με τον Ε.Ο.Φ, η συσκευασία φέρει παραπλανητικές οδηγίες προς τους καταναλωτές, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απευθείας έκθεση βρεφών και παιδιών στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Εδώ θα βρείτε την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ε.Ο.Φ και εδώ θα δείτε αναλυτικά τη λίστα και με τα υπόλοιπα προϊόντα που ανακαλούνται, η πλειοψηφία των οποίων αφορά τη γυναικεία περιποίηση.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι εταιρείες που ανέλαβαν τη διακίνηση των εν λόγω προϊόντων στην αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες τους για την εφαρμογή της ανάκλησης, ενώ πρέπει να ενημερωθεί σχετικά και η αντίστοιχη υπηρεσία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
Τελικά, ως γονείς πρέπει να έχουμε πάντα τα μάτια μας ανοιχτά για οτιδήποτε μπορεί να απειλήσει την υγεία των παιδιών μας…
Πηγή: eof.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...