Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

20 Ιουλίου, η μαύρη επέτειος του Ελληνισμού

Αποτέλεσμα εικόνας για εισβολή κερύνεια, κύπρος
Μαύρη επέτειος σήμερα για τον Ελληνισμό μας! 43 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την εισβολή στην Κύπρο μας. Πέρασαν 43 χρόνια από τη μέρα που ο καταγάλανος καλοκαιρινός ουρανός της Κύπρου, έγινε μαύρος, μουντός, θλιμμένος, από τις βόμβες, που εξαπέλυαν τα τουρκικά αεροπλάνα. Εν ψυχρώ δολοφονίες από την Κερύνεια, τα γύρω χωριά μέχρι και τη Λευκωσία, άμαχοι και γυναικόπαιδα να πέφτουν νεκρά χωρίς οίκτο από το χέρι των Τούρκων εισβολέων.
Ακολούθως, χάος και πανικός, άνθρωποι αφήνουν τα σπίτια τους με μια βαλίτσα αναμνήσεις στο χέρι, σε μια διαδρομή ...
προς το άγνωστο, παιδιά κλαίνε, χάνουν τους γονείς τους, τα αδέρφια τους, άνθρωποι αγνοούμενοι μέχρι και σήμερα ακόμα.
Αποτέλεσμα εικόνας για εισβολή κερύνεια, κύπρος
Περίπου 200.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4.000 νεκροί, και 1.619 δηλώθηκαν αγνοούμενοι.
Πολλοί είναι εκείνοι που ακόμη δεν έχουν πάρει απαντήσεις για το τι απέγιναν τελικά οι δικοί τους άνθρωποι.Ένα είναι σίγουρο, ότι όσα χρόνια και αν περάσουν κανείς μας δεν ξεχνά!!!!
Σχετική εικόνα
Ευχή και ελπίδα όλων να βρεθεί επιτέλους μια λύση που να απαλλάσσει την Κύπρο από τα κατοχικά στρατεύματα, που να σέβεται και να κατοχυρώνει τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων και που να επιτρέπει στους πρόσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους σε μια Κύπρο ενωμένη, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Θέλω ΕΛΕΥΘΕΡΗ την Κύπρο μας!!

Μαρία Νικολαίδου
Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...