Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Ανοίγει η αυλαία των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2017» - ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Την αυθεντική καλλιτεχνική δραστηριότητα και έκφραση από την παραδοσιακή ως την πιο σύγχρονη, με έμπνευση, με κατάθεση ψυχής και με έμφαση στις γόνιμες συνεργασίες αγκαλιάζουν φέτος τα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ».

Αρχιτεκτονικές διαδρομές σε σημεία της πόλης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, Διπλωματούχων Αρχιτεκτόνων Πιερίας (Σ.Α.Δ.Α.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ) λόγος, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις σε συνεργασία με όλες τις θεατρικές σκηνές της πόλης, εικαστικές τέχνες, βραδιά τιμής, πολιτιστικό πρόγραμμα με αφορμή ...
την τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη μας, αποτελούν ορισμένες μόνο από τις επιμέρους θεματικές ενότητες, στις οποίες θα ταξιδέψει το κοινό στη διάρκεια των φετινών εκδηλώσεων του θεσμού.
Η αυλαία των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανοίγει την Κυριακή 29 Οκτωβρίου & ώρα 11:00 π.μ., με την τελετή υποδοχής στην (κεντρική) πλατεία Ελευθερίας, της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PYEONGCHANG 2018», ενώ θα ολοκληρωθούν στις 29 Νοεμβρίου.



ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: Βήμα έκφρασης σύγχρονων τοπικών δημιουργών και ανάδειξης του έργου σημαντικών φορέων


Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τονίζει σε χαιρετισμό του: «Τα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ», ο πολιτιστικός θεσμός, προς τιμή της Πολιούχου, Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, που δημιουργήσαμε με αγάπη και ευαισθησία και που χρόνο με το χρόνο εμπλουτίζει το περιεχόμενό του και πλαταίνει τις αναζητήσεις του, συνιστά μία αφορμή να μοιραστούμε στιγμές ψυχαγωγίας, πνευματικής ανάτασης και ανθρώπινης επικοινωνίας.

Παράλληλα, προβάλλει διαχρονικά και συστηματικά, την ιστορία, την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί βήμα έκφρασης σύγχρονων τοπικών δημιουργών και ανάδειξης του έργου σημαντικών φορέων.

Στα φετινά «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ», με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Άνθρωπο, με έμπνευση, με κατάθεση ψυχής και με έμφαση στις γόνιμες συνεργασίες τέμνονται ευεργετικά το χτες με το σήμερα και όλα μαζί με το ελπιδοφόρο πολιτιστικό μέλλον του τόπου μας.

Θερμά ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, ο οποίος έθεσε και φέτος, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος τις εκδηλώσεις μας. Επιπλέον, ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους δημιουργούς, για την συμμετοχή τους στο φετινό πρόγραμμα, όλους τους συντελεστές και συνεργάτες του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), του Δήμου μας, οι οποίοι συνδιαμόρφωσαν ένα πρόγραμμα υψηλής ποιοτικής στάθμης, που επικεντρώνεται σε όλο το φάσμα εκφάνσεων της τέχνης.

Με αυτές τις σκέψεις, σας εύχομαι να περάσετε όμορφες βραδιές στην πόλη μας, στην Κατερίνη της Τέχνης και του Πολιτισμού. Ραντεβού στις ενδιαφέρουσες πολιτιστικές διαδρομές των «Αικατερινείων 2017»!


Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος: Κύτταρο δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης

Όπως επισημαίνει σε χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος:
«Για ακόμη μια χρονιά, τα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ αποτελούν κύτταρο δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης, υπερβαίνουν τα όρια της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής και εμπλουτίζουν το περιεχόμενό τους.

Το γεγονός ότι και φέτος η Ιερά Μητρόπολή μας θέτει υπό την αιγίδα τα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ αποδεικνύει, όχι μόνο ότι είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές του καταξιωμένου αυτού θεσμού,
αλλά και ότι η αγάπη μας για τις τέχνες και τον πολιτισμό είναι η δύναμη και η αξία της κοινωνίας μας.

Ο πολιτισμός είναι ένα από τα πιο ισχυρά συνεκτικά υλικά της κοινωνίας. Είναι παιδεία και εκπαίδευση. Είναι γνώση, καλλιέργεια της σκέψης, της κρίσης, της ευαισθησίας. Γι’ αυτό και στη σημερινή εποχή της διάσπασης και αποξένωσης, η Τοπική μας Εκκλησία επιστρατεύει τον Πολιτισμό και διοργανώνει ποιοτικά πολιτιστικά δρώμενα με πιστότητα και σεβασμό στην Ορθοδοξία και την Παράδοση για να ενώσει τους ανθρώπους και να τους μεταφέρει μηνύματα χαράς και ελπίδας.

Να τονίσω εδώ και να συγχαρώ θερμά τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη και το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου, καθώς και όλους τους λοιπούς συντελεστές για τη φετινή διοργάνωση που συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην ηθική, πνευματική και κοινωνική αναγέννηση και πρόοδο του τόπου μας. Με αυτές τις σκέψεις εκφράζω την εκτίμηση και τις ευχές μου για κάθε επιτυχία και συνέχιση της δημιουργικής προσφοράς και στο μέλλον. Σας καλώ λοιπόν όλους, να στηρίξετε τις προσπάθειες των καλλιτεχνών και των φορέων που συμμετέχουν στα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017».




ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Ψυχαγωγία, καλλιέργεια, γνώση στα φετινά Αικατερίνεια


Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, o Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης Θεόδωρος Παυλίδης, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Τα Αικατερίνεια επενδύουν στον πολιτισμό και αποτελούν διαχρονικά, βήμα για την ανάδειξη νέων ανθρώπων, καθώς και δημιουργών με αναγνωρισμένο έργο και απήχηση στο κάθε ηλικίας κοινό της πόλης.
Με ποικίλους θεματικούς άξονες θέτουν στο επίκεντρο την σύγχρονη αυθεντική καλλιτεχνική δραστηριότητα και έμπνευση. Παράλληλα, επιδιώκουν με συνέπεια και προγραμματισμό να προσφέρουν στον πολίτη ψυχαγωγία, καλλιέργεια, γνώση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, φέτος δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο Θέατρο φιλοξενώντας στα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ, τις θεατρικές σκηνές της πόλης μας.
Οι εκδηλώσεις θα μας ταξιδέψουν στο χρόνο και θα μας βοηθήσουν να «ψηλαφίσουμε» την Κατερίνη της Τέχνης και του Πολιτισμού. Συγχαίρω θερμά όλους τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση και προσκαλώ τους πολίτες, να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις μας με ξεχωριστό ενδιαφέρον».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αστική Σχολή, στο Συνεδριακό – Πνευματικό Κέντρο, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 2ου - 5ου ΓΕΛ, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ».


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ διαμορφώνεται ως εξής:

29.10 ΚΥΡΙΑΚΗ
“ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ” Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας XXIII Χειµερινών Ολυµπιακών Αγώνων “PYEONGCHANG 2018”
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Ώρα: 11.00

30.10 ∆ΕΥΤΕΡΑ
“ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ - ΨΕΥΔΟΜΕΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΑ”ΚΘ’ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλµένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέµατα αιρέσεων και παραθρησκείας
∆ιοργάνωση: Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ_ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ώρα: 17.00

01.11 ΤΕΤΑΡΤΗ
"Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ" του Μ.Μπρεχτ_ΘΕΑΤΡΟ ΠΗΓΑΣΟΣ
Σκηνοθεσία: Χάρης Αμανατίδης
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ_ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ώρα: 19.30

04.11ΣΑΒΒΑΤΟ
“ΕΓΧΕΙΡΙ∆ΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ”
Παρουσίαση Βιβλίου του Γιώργου Ράπτη και Έκθεση Συγγραφέων Πιερίας
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ_ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (1ος όροφος) Ώρα: 20.00

05.11 ΚΥΡΙΑΚΗ
“ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ∆ΙΑ∆ΡΟΜΕΣ”
Ξενάγηση από αρχιτέκτονες μηχανικούς μέλη του Σ.Α.∆.Α.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ σε σημεία της πόλης τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (Διαδρομές με λεωφορεία) Ώρα: 12.00-14.00

"ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑ∆ΕΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ" Μιούζικαλ_ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μιχαήλ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ_ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ώρα: 19.30

06.11 ∆ΕΥΤΕΡΑ
“ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ…Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΠΟ∆ΙΣΤΡΙΑ”
Εισηγητής: Θεοφάνης Χαλκίδης, Δρ. Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ_ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ώρα: 19.00

08.11 ΤΕΤΑΡΤΗ
"ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΑ ΠΑΛΑΛΑ" Κωμωδία_ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σαββίδης
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ_ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ώρα: 19.30

12.11 ΚΥΡΙΑΚΗ
"Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΑΚΟ"_ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ της ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (12.11 έως 19.11) Ώρα: 10.00-13.00 18.00-20.00

“ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Η ΔΙΑΤΡΟΦΟΓΕΝΩΜΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ”
Εφαρμογή της εξατομικευμένης διατροφής
Εισηγητές: ∆ημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Παν. Θεσσαλίας Ιωάννης Χαριζάνης, Ειδικός Παθολόγος –Διαβητολόγος Λέων Γεώργιος, Ειδικός σε θέματα μεταβολικής φυσικής και διατροφικής βιοχημείας
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ_ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (1ος όροφος) Ώρα: 11.00

“ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ∆ΙΑ∆ΡΟΜΕΣ”
Ξενάγηση από αρχιτέκτονες μηχανικούς μέλη του Σ.Α.∆.Α.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ σε σημεία της πόλης τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (Διαδρομές με λεωφορεία) Ώρα: 12.00-14.00

13.11 ΔΕΥΤΕΡΑ
“ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ∆Α ” _Ομιλία
Εισηγητής: Παντελής Σαββίδης, ∆ημοσιογράφος
Συμμετέχει η χορωδία Μικρασιατών Πιερίας υπό τη διεύθυνση του Νίκου Πατρή
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ_ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ώρα: 19.00

15.11 ΤΕΤΑΡΤΗ
“ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ”_Κοντσέρτο Πιάνου
με το διεθνούς φήμης, ελληνικής καταγωγής (από τη Γερμανία)
πιανίστα ΠΑΥΛΟ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ, σε συνεργασία με την Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ_ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (1ος όροφος) Ώρα: 19.30

18.11 ΣΑΒΒΑΤΟ
“ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"
Συναυλία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενάντια στην κακοποίηση του παιδιού
Ορχήστρα Νέων Δίου, Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ_ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ώρα: 19.00

19.11 ΚΥΡΙΑΚΗ
"ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΜΠΑΤΛΕΡ Ή ∆ΡΑΚΟΥΛΑΣ ΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ;"
Ομιλία για τη χρησιμότητα των μαθηματικών, καθώς
και τη φοβία που προκαλούν στον καθημερινό άνθρωπο.
Εισηγητής: Δρ. Τεύκρος Μιχαηλίδης, Μαθηματικός
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ_ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ώρα: 11.00

“ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ∆ΙΑ∆ΡΟΜΕΣ”
Ξενάγηση από αρχιτέκτονες μηχανικούς μέλη του Σ.Α.∆.Α.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ σε σημεία της πόλης τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (Διαδρομές με λεωφορεία) Ώρα: 12.00-14.00

“ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ” _Βραδιά Όπερας
Αφιέρωμα στα 40 χρόνια από το θάνατο της.
Συντελεστές: Γιούλη Καραγκούνη Υψίφωνος, Βάσω Βαϊούλη Υψίφωνος,
Ευθύμιος Μαυρίδης Πιάνο.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ_ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ώρα: 19.30

20.11 ∆ΕΥΤΕΡΑ
“Η ΕΞΥΠΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ”_Ομιλία
Εισηγητής: Νίκος Λυγερός, Καθηγητής Γεωστρατηγικής-Στρατηγικός Σύμβουλος
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ_ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ώρα: 19.00

"ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΙΘΑΡΕΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ"_ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Τραγούδι: Μαρία Στάθη Φιλόλογος - Μουσικός, Ελευθέριος Κηπόπουλος Καθηγητής κλασσικής κιθάρας, Δημήτριος Κορομπίλης Καθηγητής κλασσικής κιθάρας
Κείμενα: Ζάχος Κανταδόρος
ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ώρα: 19.30

21.11 ΤΡΙΤΗ (21 έως 28/11)
“ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ”
της ΑΛΙΚΗΣ ΚΑΜΠΕΡΙΔΟΥ - ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΟΥ
ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ώρα: 10.00-13.00 & 17.00-20.00

22.11 ΤΕΤΑΡΤΗ
"ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ"_Δράμα, ΘΕΑΤΡΟ COMMEDIA
Σκηνοθεσία: Θανάσης Μαργαρίτης
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ_ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ώρα: 19.30

24.11 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (24/11 έως 30/11)
"Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Η ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ"_Έκθεση Ζωγραφικής
Έργα των παιδιών των κατηχητικών συνάξεων και των μελών του συλλόγου εικαστικών
Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ Ώρα: 11.00-13.00 & 17.00-20.30

“ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ”_Βραδιά Τιμής
Καρυπίδης Σάββας, Αθλητής Ολυμπιονίκης
Συμεωνίδης Βλαδίμηρος, Διευθυντής Ορχήστρας
Φωτόπουλος Χρήστος, π. Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών
Η εκδήλωση πλαισιώνεται μουσικά με διασκευασμένα έργα ελληνικού ρεπερτορίου από τους: Χαράλαμπο Ναβροζίδη - Σύλβια Τριανταφύλλου Συνθέτες της πόλης μας.
Τραγούδι: Κέλλυ Καλαϊτζίδου,Κλαρινέτο Ιβάν Ναβροζίδης, Πιάνο Κατερίνα Ελενίδου. Υπεύθυνος Ορχήστρας Ιβάν Ναβροζίδης
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ_ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ώρα: 19.00

26.11 ΚΥΡΙΑΚΗ
“ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ∆ΙΑ∆ΡΟΜΕΣ”
Ξενάγηση από αρχιτέκτονες μηχανικούς μέλη του Σ.Α.∆.Α.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ σε σημεία της πόλης τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (Διαδρομές με λεωφορεία) Ώρα: 12.00-14.00

“ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ”_Μουσικοχορευτική Παράσταση
Εκδήλωση αφιερωμένη στην περιοχή του Έβρου (Δρώμενα, Χορός, Τραγούδι)
2ο-5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ) Ώρα: 19.00


27.11 ∆ΕΥΤΕΡΑ
“ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΤΡΙΗΡΗ ΣΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ.
ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ”_Ομιλία
Εισηγητής:Λεωνίδας Τσιαντούλας, Πλοίαρχος Π.Ν. Διευθυντής υπηρεσίας Ναυτικού (Υ.Ι.Ν.)
Συμμετέχει η Χορωδία Εκπαιδευτικών Πιερίας
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ_ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ώρα: 19.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.11
"ΜΕ ∆ΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ",Θέατρο_ΘΕΑΤΡΟ ΜΩ
Σκηνοθεσία: Κοσμάς Χατζηιωαννίδης
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ_ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ώρα :19.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...