Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Όλα όσα μπορούν να μας προσφέρουν το τσίπουρο και η ρακή


Τόσο το τσίπουρο για τη Μακεδονία και τη βόρεια Ελλάδα, όσοκαι η τσικουδιά για την Κρήτη, είναι ποτά συνδεδεμένα με τη φιλοξενία του τόπου.
Πολλοί πιστεύουν ότι η τσικουδιά και το τσίπουρο είναι ακριβώς το ίδιο ποτό. Η αλήθεια είναι ότι μοιάζουν πολύ, όμως ο τρόπος παρασκευής τους διαφέρει. Η τσικουδιά ή ρακή, είναι το αποτέλεσμα μίας και μόνο απόσταξης. Το τσίπουρο ...
χρειάζεται δύο αποστάξεις, στη δεύτερη προστίθεται γλυκάνισο ή άλλα αρωματικά υλικά.
Εκτός από το γλυκάνισο ή τα άλλα αρωματικά, η ρακή και το τσίπουρο δεν παρουσιάζουν καμία διαφορά.
Οφέλη στην υγεία
Εάν ρωτήσετε κάποιον Κρητικό, θα σας προτείνει να «πιείτε μια ρακή» για όποια πάθηση και να αντιμετωπίζετε. Τα κρητικά γιατροσόφια, θέλουν τη ρακή να νικάει όλες τις ασθένειες.
Στην πραγματικότητα, τόσο η ρακή όσο και το τσίπουρο, αν καταναλωθούν με μέτρο δηλαδή 1-2 σφηνάκια, έχουν οφέλη για την υγεία, μιας και είναι καθαρά ποτά χωρίς χημικές προσθήκες.
Αρτηριακή πίεση: Η προσεκτική κατανάλωση προκαλεί αγγειοδιαστολή, λόγω της ποσότητας αλκοόλ και ρίχνει την πίεση.Αντιμικροβιακή δράση: Ως ποτά, το τσίπουρο και η ρακή, έχουν αντιμικροβιακή δράση. Γι’ αυτό και επικρατεί η άποψη ότι καταπολεμούν το κρυολόγημα και τον πυρετό.Καρδιαγγειακά:Βελτιώνει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων, γλυκόζης, χοληστερόλης, γι’ αυτό και περιορίζει τα καρδιαγγειακά προβλήματα. Επιπλέον, διατηρείται η καλή κυκλοφορία του αίματος.Αντιπηκτική δράση: Η ήπια κατανάλωση, περιορίζει το σχηματισμό θρομβώσεων, καθώς μειώνει τη συγκολλητική ικανότητα των αιμοπεταλίων.
πηγή:aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ 22 ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (γιά τήν προσπάθεια ἀπόδοσης τῆς ἀντίδρασης τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ στήν συμφωνία τῶν Πρεσπῶν, σέ παρέμβαση ξένων παραγόντων.)

Τά 22 Ὀρθόδοξα Χριστιανικά Σωματεῖα τῆς Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται ἐντόνως γιά τήν προσπάθεια ἀπόδοσης τῆς ὀργῆς καί τῆς ἀγανάκτησης ...