Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Βραχυκύκλωμα σε καλώδια της ΔΕΗ βύθισε στο σκοτάδι μεγάλο μέρος του Λιτοχώρου την Κυριακή της Αποκριάς.(Φώτο και βίντεο)




Περισσότερο από τρεις ώρες κράτησε το μπλακ άουτ που προκλήθηκε λόγω βραχυκύκλωματος σε καλώδια της ΔΕΗ και βύθισε στο σκοτάδι μεγάλο μέρος του Λιτόχωρου την Κυριακή της Αποκριάς.
Στην περιοχή του Αη Γιώργη και ενώ ο κόσμος διασκέδαζε και χόρευε γύρω από τη φωτιά που έκαιγαν τα κέδρα, ξαφνικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος, σπίθες πετάχτηκαν από τα καλώδια της ΔΕΗ και η περιοχή βυθίστηκε στο σκοτάδι. Όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε μικρός πανικός ανάμεσα στους ...
συγκεντρωμένους, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί καθώς ο κόσμος έσπευσε να απομακρυνθεί γρήγορα από την περιοχή. Αμέσως κινητοποιήθηκαν η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και η ΔΕΗ για να αποκαταστήσουν τη βλάβη η οποία προκάλεσε συσκότιση στην ευρύτερη περιοχή.
Το βραχυκύκλωμα οφειλόταν σε μεταλλικές σερπαντίνες που κόλλησαν στα καλώδια από τον αέρα και όχι στη δυνατή φλόγα λόγω του κάψιμου των κέδρων όπως εικαζόταν στην αρχή. Υπάλληλοι της ΔΕΗ σε συνεργασία με την πυροσβεστική ανέβηκαν στην κολόνα και απομάκρυναν τις σερπαντίνες όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. 





Στο τέλος του βίντεο που ακολουθεί φαίνεται καθαρά το βραχυκύκλωμα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...