Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Δες πως να ετοιμάσεις την τέλεια κοτόσουπα

Αποτέλεσμα εικόνας για κοτοσουπα
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο τις κρύες μέρες του χειμώνα από ένα πιάτο αχνιστή σούπα κοτόπουλου, με αβγολέμονο ή χωρίς.
Κι αν σε ταλαιπωρεί κάποια ίωση, αυτή η σούπα είναι ένα κι ένα για να νιώσεις καλύτερα. Δες λοιπόν πώς θα φτιάξεις ονειρεμένη κοτόσουπα.
Τα πάντα ξεκινούν από τη σωστή συνταγή. Μπορεί να έχεις μία από τη γιαγιά σου ή να ψάχνεις στο internet, σε κάθε περίπτωση πάντως απέφυγε συνταγές που γίνονται με ήδη ψημένο κοτόπουλο ή όσες απαιτούν να κοιτάς την ...
κατσαρόλα κάθε λίγο και λιγάκι.

* Προτίμησε να βράσεις όλο το κοτόπουλο και όχι μόνο στήθος ή μπούτια, για να πετύχεις ακόμα καλύτερη γεύση.

Κι αν αναρωτιέσαι πόσα κιλά να είναι, ένα νωπό κοτόπουλο γύρω στα 2 κιλά είναι ό,τι πρέπει.
* Το μυστικό της καλής κοτόσουπας είναι το καλό κοτόπουλο: το ελευθέρας βοσκής ή βιολογικό και ο κόκορας είναι ιδανικά γιατί έχουν μπόλικη πέτσα και κολλαγόνο που φτιάχνει τον πιο νόστιμο ζωμό αλλά και την αληθινή γεύση του παλιού, αγνού πουλερικού.
shutterstock_327254000

* Στην περίπτωση της κοτόσουπας ξέχνα τη συμβουλή των διαιτολόγων να αφαιρείς την πέτσα από το κοτόπουλο.


Η πέτσα του κοτόπουλου δεν είναι καθαρό λίπος, αλλά είναι και πλούσια σε κολλαγόνο που δίνει στη σούπα τη μεταξένια λιπαρότητα που ζητάει.

Κι αν πια δεν σου αρέσει καθόλου η πέτσα, αφαίρεσε την μετά στο πιάτο σου!

* Καλό είναι να βράσεις πρώτα μόνο του το κοτόπουλο, για να μπορέσεις να το ξαφρίσεις για όσο χρειάζεται και στη συνέχεια να προσθέσεις τα λαχανικά.
* Μόλις βράσει καλά το κοτόπουλο, το βγάζεις από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και προσθέτεις το ρύζι ή αν προτιμάς φιδέ, τραχανά ή ακόμα και noodles.

* Αν αβγοκόψεις τη σούπα, το αβγολέμονο μπαίνει στο τέλος.

kotosoupa-slider

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...