Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Πρώτο κουδούνι σήμερα για τα προσφυγόπουλα - Συναγερμός για τους γονείς


Το πρόγραμμα ξεκινά σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ήπειρο και Εύβοια.
Παρά τις κατά τόπους αντιδράσεις γονέων (Ωραιόκαστρο, Λέσβος) δεκάδες προσφυγόπουλα προσέρχονται σήμερα στις αίθουσες των ελληνικών σχολείων. Το πρόγραμμα ενσωμάτωσής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία ξεκινά κατά βάσιν σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ήπειρο και Εύβοια.
Οι «Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΕΥΠ)» όπως ονομάζονται τα συγκεκριμένα σχολεία, σε πρώτη φάση θα ...
φιλοξενούν παιδιά προσφύγων μετά το πέρας των μαθημάτων για τους Έλληνες μαθητές.
Οι ΔΕΥΠ προβλέπεται να επεκταθούν σε όλη την επικράτεια και οπουδήποτε υπάρχει η ανάγκη εκπαίδευσης προσφυγόπουλων. Από σήμερα ανοίγουν δύο Δομές στην Αττική, δύο στη Θεσσαλονίκη, μία στην Ήπειρο και άλλη μία στην Εύβοια.
Η σταδιακή ανάπτυξη του μέτρου θα γίνει σε συντονισμό με τους απαραίτητους εμβολιασμούς των παιδιών, οι οποίοι διενεργούνται με ευθύνη του υπουργείου Υγείας.

Ενάντια στο πνεύμα του υπουργείου Παιδείας, εκ μέρους του οποίου τονίζεται ότι το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι θεμελιώδες και αναφαίρετο για κάθε παιδί, η προσέλευση των προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία ξεσηκώνει αντιδράσεις στις τοπικές κοινότητες.

Οι πιο ακραίες σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης και στη Λέσβο.
Συγκεκριμένα, γονείς κάτοικοι και γονείς του δήμου Ωραιοκάστρου συγκεντρώθηκαν έξω από το 1ο δημοτικό σχολείο της περιοχής και διαδήλωσαν κατά της εκπαίδευσης των παιδιών προσφύγων.
Εκφωνήθηκαν ομιλίες σε έντονο «αγωνιστικό» ύφος και η συνάθροιση έληξε με την έπαρση της ελληνικής σημαίας και τους γονείς να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο.

2 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά τα αγγελούδια που ξέφυγαν από τις βόμβες
    και ξανά χαμογελασαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά τα αγγελούδια που ξέφυγαν από τις βόμβες
    και ξανά χαμογελασαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...