Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Υγιεινές και νόστιμες τηγανίτες!


Μια συνταγή για υπέροχο και υγιεινό πρωινό!
Λατρεύετε τις τηγανίτες; 
Απολαύστε τις χωρίς ενοχές, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές για μια πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή τους!
Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)
  • Στερεά υλικά:
  • 1 ½ κούπα (180g) αλεύρι ολικής αλέσεως αντί για κοινό αλεύρι (μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε περισσότερο ξινόγαλα, καθώς το αλεύρι ολικής αλέσεως τείνει να είναι πιο στεγνό). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αλεύρι φαγόπυρου ή/και ρυζάλευρο ή ακόμη και καλαμποκάλευρο (η αναλογία, αν θέλετε να συνδυάσετε αλεύρι φαγόπυρου και ρυζάλευρο, είναι ¾ αλεύρι φαγόπυρου προς ¼ ρυζάλευρο)
  • 1 κ.γ. (4g) μπέικιν πάουντερ ½ (2g) κ.γ. μαγειρική σόδα 1 κ.γ. αλάτι
  • Υγρά υλικά:
  • 1 ½ κούπα (360ml) γάλα με χαμηλά λιπαρά (αποβουτυρωμένο) ή και φυτικής προέλευσης γάλατα όπως γάλα ρυζιού αντί για ξινόγαλα 3 κ.σ. (45g) ηλιέλαιο ή μαργαρίνη αντί για βούτυρο 2 αυγά
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας. Μπορείτε να κάνετε τις τηγανίτες σας ακόμη πιο ελαφριές αφαιρώντας τη ζάχαρη, ειδικά αν χρησιμοποιείτε σιρόπι σφενδάμου.
Εκτέλεση
  1. Εκτέλεση: Ανακατέψτε τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.


  2. Σε ένα άλλο μπωλ, ανακατέψτε τα υγρά υλικά, εκτός από τα ασπράδια. Ανακατέψτε απαλά και γρήγορα τα υγρά υλικά με τα στερεά, έτσι ώστε ίσα-ίσα να μουλιάσουν τα στερεά υλικά. Χτυπήστε τα ασπράδια και προσθέστε τα με προσοχή στο μείγμα. Ψήστε τις τηγανίτες σε ένα ζεστό τηγάνι και σερβίρετε αμέσως.


  3. Έξυπνο τελείωμα: Οι μαρμελάδες και το σιρόπι σφενδάμου είναι πεντανόστιμα, έχετε όμως και άλλες επιλογές. Μπορείτε να απολαύσετε τις τηγανίτες σας με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα ή με σπιτική μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη. Μπορείτε ακόμη να αλείψετε τις τηγανίτες σας με λιωμένη μαύρη σοκολάτα και σαντιγί με χαμηλά λιπαρά. Θα έχετε άπειρη απόλαυση και μηδέν τύψεις. Δεν είναι ό,τι καλύτερο; Καλή όρεξη!
πηγή: epithimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...