Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Στην Αθήνα ο Ν.Τραμπ- Ανησυχία στην Ουάσινγκτον για αναταράξεις στην Ευρώπη μετά τις εκλογές σε Γαλλία και Γερμανία!

%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bd%ce%b12
Βουίζουν τις τελευταίες μέρες οι  διπλωματικές πηγές, για επικείμενη επίσκεψη του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Ελλάδα μέσα στο 2017.
Εκεί στην Ουάσινγκτον έχουν φυσικά τον λόγο τους που έβαλαν και την Ελλάδα στο πρόγραμμα τους. Η κρίσιμη γεωπολιτικά θέση της Ελλάδας είναι στο μάτι όλων και, όπως έχει πει ο ...
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, το Αιγαίο είναι η σημαντικότερη γεωπολιτικά περιοχή του πλανήτη, που συνορεύει με Αφρική (Σουέζ) και Μέση Ανατολή (Τουρκία, Δαρδανέλια, Εύξεινο Πόντο) και ακουμπάει Ρωσία και βέβαια Ευρώπη.
Και η Ελλάδα είναι στο ΝΑΤΟ, σύμμαχος της Αμερικής.

Δεν επέλεξε τυχαία ο σοφός –όπως αποδείχθηκε– Μπαράκ Ομπάμα την Ελλάδα, την πατρίδα του Θουκυδίδη, του Αριστοτέλη, του Σωκράτη και του Περικλή, για να στείλει σε όλο τον κόσμο το μήνυμά του για τη Δημοκρατία από τη Γη που τη γέννησε, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τη χώρα μας.
Αλλά και ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής δεν βάζει χωρίς λόγο την Ελλάδα στις πρώτες χώρες που θα επισκεφθεί μέσα στον νέο χρόνο.
Ανησυχούν στην Ουάσινγκτον για αναταράξεις και… ανακατατάξεις που μπορεί να προκληθούν από τις εκλογές σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον χορό να ανοίγει στις 4 Δεκεμβρίου με το κρίσιμο δημοψήφισμα που έχει προκηρύξει ο Ρέντσι. Και ακολουθούν η Αυστρία, η Ολλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία, όπου την ψήφο των πολιτών θα επηρεάσει η απάνθρωπη λιτότητα του αδίστακτου Γερμαναρά κ. Σόιμπλε, που κυριολεκτικά σκοτώνει. Αναταράξεις που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι αλλαγές θα φέρουν, ενδεχομένως και τη διάσπαση της ΕΕ.
Κρίσιμο στοιχείο για τις εξελίξεις στην Ευρώπη θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής. Αν μείνει σταθερός στις προεκλογικές του θέσεις, θα πρέπει να αναμένονται μεγάλες ανατροπές.
Το μόνο βέβαιο αυτήν τη στιγμή είναι ότι η επόμενη μέρα πολύ δύσκολα θα είναι όπως η σημερινή…
Έλληνας ο επιτελάρχης του Τραμπ!
Η Ελλάδα, πάντως, θα έχει μόνιμη… παρουσία δίπλα στον νέο αμερικανό Πρόεδρο.
Ο 44χρονος Ελληνοαμερικανός Ρινς Πρίμπους θα είναι ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, ο ουσιαστικός επιτελάρχης. Αν και το όνομά του δεν προδίδει κάτι ελληνικό, έλκει την καταγωγή του από το Πλωμάρι της Λέσβου και είναι δικηγόρος και επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων.
Ο πατέρας του έχει γερμανικές ρίζες, ενώ οι γονείς της μητέρας του, Δήμητρας ή Ρούλας, όπως την αποκαλούν, γεννήθηκαν στο Πλωμάρι και στη συνέχεια μετανάστευσαν στο Σουδάν. Έπειτα από τον έρωτα της Δήμητρας με τον Ρίτσαρντ, το ζευγάρι μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου και γεννήθηκε ο φιλόδοξος γιος τους. Η αδερφή της μητέρας του λέγεται Μαίρη Παυλάτου – Πιτσιλαδή και μίλησε στην ΕΡΤ Αιγαίου για τον ανιψιό της, λέγοντας ότι έχει απεριόριστη αγάπη για την Ελλάδα και τους Έλληνες και τα καλοκαίρια έρχεται συχνά στην πατρίδα μας. Μάλιστα, της είπε ότι θα προσπαθήσει να έρθει σύντομα οικογενειακώς στη χώρα μας και ότι θέλει να κάνει ένα μνημόσυνο για τον παππού και τη γιαγιά του.
Ο δεύτερος Ελληνοαμερικανός είναι ο Τζορτζ Τζιτζίκος, γνωστός ως «συγκεντρωσιάρχης» του Τραμπ, ο οποίος ανέτρεψε όλους τους συμβατικούς κανόνες της προεκλογικής εκστρατείας.
Είναι γιος ιερέα, γεννήθηκε στη Φλόριντα και διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την ελληνική κουλτούρα και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Ο τρίτος με ρίζες ελληνικές είναι ο γνωστός μας πλέον Τζορτζ Παπαδόπουλος, μόλις 30 χρόνων, ο οποίος γεννήθηκε στο Σικάγο και οι γονείς του κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη, ενώ ο πατέρας του ήταν πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ. Είναι εξειδικευμένος στα ενεργειακά και τον περασμένο Μάρτιο είχε έρθει στην Αθήνα και είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες. Το 2014 είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στο πλαίσιο ενός προγράμματος για την τριμερή συνεργασία Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Και ο τέταρτος της ελληνικής «παρέας» του Τραμπ είναι ο Χρήστος Μαραφάτσος, ο οποίος εκπροσωπεί την ελληνική και κυπριακή κοινότητα στη «Συμμαχία Εθνικής Ποικιλότητας». Είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Blue Sky Capital, μιας εταιρείας συμβούλων και επενδύσεων με έδρα την Ουάσινγκτον. Ο Μαραφάτσος είχε ανακηρυχθεί το 2011 από το Bloomberg ο τρίτος καλύτερος νέος επιχειρηματίας κάτω των 25 ετών.


πηγή: .pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...