Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Αυτή είναι η συνταγή για την πιο νόστιμη & εύκολη μακαρονάδα!


Πρόκειται για μία απλή μακαρονάδα με λίγο διαφορετικές προσθήκες για να αναβαθμίσετε τη γεύση σας. 

ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά:
1/2 κιλό μακαρόνια
Χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1/3 φλιτ. λευκό κρασί
2 κ.σ. βούτυρο
Φύλλα από μια χούφτα φρέσκο θυμάρι
1/3 φλιτ. τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία:
Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα βγάζετε ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο που αναγράφουν οι οδηγίες στο πακέτο. Πριν τα στραγγίξετε, κρατήστε ένα φλιτζάνι από το νερό για τη συνέχεια.
Έπειτα τρίβετε το σκόρδο και τα λεμόνια (Εκτός από το χυμό, χρειάζεστε και το ξύσμα). Στίβετε τα λεμόνια σε ένα ποτήρι και αφήνετε το χυμό στην άκρη.
Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε ένα μέσο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να θερμαίνεται μέσω, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι αρωματικά, αλλά όχι να ροδίσει, περίπου ένα λεπτό. Προσθέστε το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί, να αυξήσει την φωτιά σε μέτρια-υψηλή, και σιγοβράζετε μέχρι το υγρό να μειωθεί κατά το ήμισυ(περίπου 5′). Πασπαλίστε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας νερό τα ζυμαρικά, προσθέστε το βούτυρο και σβήστε τη φωτιά τη στιγμή που θα λιώσει.
Προσθέστε τα ζυμαρικά πίσω στο τηγάνι, ακολουθούμενο από το ξύσμα λεμονιού και το τυρί παρμεζάνα, πετώντας στο παλτό όλα τα μακαρόνια με τη σάλτσα. Προσθέστε περισσότερο ζυμαρικά νερό όπως απαιτείται, 1 κουταλιά της σούπας σε έναν χρόνο. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
Σερβίρετε ολοκληρώνεται με επιπλέον τυρί παρμεζάνα, θυμάρι και κόκκινο πιπέρι, αν θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...