Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Τα 7 «do's & dont's» για μια εντυπωσιακή Χριστουγεννιάτικη εμφάνιση


Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος κατά την οποία λαμβάνουμε δεκάδες προσκλήσεις για εορταστικά event, δείπνα και φυσικά πάρτι, τα οποία πραγματοποιούνται και από πολλές επιχειρήσεις που φροντίζουν τους εργαζομένους τους και θέλουν να νιώθουν, όπως ακριβώς μέσα σε μια οικογένεια.
Εκεί συνάδελφοι και εργοδότες αφήνουν για λίγο τα ...
προβλήματα στο πίσω μέρος του μυαλού τους, δημιουργούν ένα φιλικό περιβάλλον , συζητούν , μοιράζονται εμπειρίες, διασκεδάζουν, χαλαρώνουν και μαθαίνουν να επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους.
Επειδή λοιπόν κάθε περίσταση θέλει το dress code της, οι εμφανίσεις σας στα συγκεκριμένα πάρτι θα πρέπει να είναι φόρμαλ δηλαδή επίσημες, αλλά όχι όπως στην πρώτη σας συνέντευξη, εντυπωσιακές αλλά όχι υπερβολικές, κομψές αλλά όχι επιτηδευμένα.
Αν έχετε αποδεχτεί την πρόσκληση μα χρειάζεστε μια μικρή καθοδήγηση και έμπνευση, συμβουλευτείτε επτά πολύτιμα do's & dont's που αφορούν τις ενδυματολογικές σας επιλογές και όχι μόνο.
1. Επιλέξτε το σύνολο σας με κριτήριο τον τόπο που θα πραγματοποιηθεί. Αν για παράδειγμα πρόκειται για μια μπυραρία, τότε ντυθείτε κάζουαλ, αν πρόκειται για ένα wine bar μπορείτε να φορέσετε ένα σικ φόρεμα, ενώ αν το πάρτι πραγματοποιηθεί στο χώρο εργασίας σας σαν ένα ευχάριστο μεγάλο διάλειμμα, τότε επιλέξτε τα ρούχα σας να είναι αρκετά κοντά σε αυτά που φοράτε καθημερινά, το ίδιο και τα υποδήματα. Θυμηθείτε πως πρέπει σε κάθε περίπτωση να αισθάνεστε άνετα, ενώ ταυτόχρονα η εμφάνιση είναι επαγγελματική.
2. Μην παρουσιαστείτε ποτέ με άδεια χέρια στο κάλεσμα. Ενα από τα κλασικά και πολύ αγαπητά δώρο είναι ένα μπουκάλι σαμπάνιας ή μια φιάλη κρασιού, συνοδευόμενα γιατί όχι από μια εντυπωσιακή πιατέλα τυριών ή αλλαντικών. Αν μάλιστα τα βάλετε και σε ένα καλάθι, το δώρο σας θα είναι ακόμα πιο περιποιημένο και προσεγμένο.
3. Θυμηθείτε ότι πρέπει να δηλώσετε την παρουσία σας στο πάρτι και πώς γίνεται αυτό; Αρκεί να χαιρετήσετε τους πάντες και να διατηρήσετε ένα διάπλατο χαμόγελο, ακόμα και σε κάποιους που δεν είναι οι κολλητοί της δουλειάς.
4. Διατηρήστε την κουβέντα σας με τους συναδέλφους σε συγκεκριμένα όρια. Αν για παράδειγμα γνωρίζετε τις πολιτικές πεποιθήσεις κάποιου και αυτές αντιτίθενται στις δικές σας, τότε σίγουρα το πάρτι αυτό δεν είναι το κατάλληλο timing για να διαφωνήσετε. Καθώς επίσης φροντίστε, ώστε όλα συζητάτε να έχουν ένα θετικό χαρακτήρα για να είναι η ατμόσφαιρα ευχάριστη κατά τη διάρκεια της βραδιάς.
5. Αν αυτό το κάλεσμα είναι ιδανική ευκαιρία για να χαλαρώσετε, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να ξεφύγετε με την κατανάλωση αλκοόλ, αντιθέτως ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα είναι αυτό που αρμόζει στην περίσταση, ιδιαίτερα όταν οι συνάδελφοι σας δεν γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο εσείς διασκεδάζετε στις προσωπικές σας στιγμές.
6. Τα social media είναι το αγαπημένο σας «εργαλείο» στο οποίο κοινοποιείτε οτιδήποτε αφορά τις στιγμές της καθημερινότητας σας, αλλά πρέπει να προσέξετε πολύ με τα συγκεκριμένα post και οτιδήποτε αφορά το image της επιχείρησης στην οποία εργάζεστε. Καλό θα ήταν επίσης να ρωτήσετε τους συναδέλφους σας αν επιθυμούν να δημοσιεύσετε προσωπικά τους δεδομένα.
7. Στην περίπτωση που ακόμα σκέφτεστε το αν θα παρευρεθείτε στο event, συμβουλεύουμε να το κάνετε όση κούραση κι αν νιώθετε ή όσο αδιάφορο κι αν σας είναι. Αρχικά, θα διαπιστώσετε ότι η συναναστροφή με ανθρώπους που συναντάτε καθημερινά στο εργασιακό σας περιβάλλον, θα σας κάνει καλό και θα είναι πολύ πιο ευχάριστη από ότι περιμένατε, ενώ σίγουρα δεν θα θέλατε να σας αποδώσουν κακούς χαρακτηρισμούς εξαιτίας της απουσίας σας.
Πηγή: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...