Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ


Συνταγή για πεντανόστιμα μπισκότα

Υλικά

-3 φλιτζάνια αλεύρι
-1 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-3/4 κουτ. γλυκού σόδα
-1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
-1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
-3/4 κουτ. γλυκού κανέλα
-1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
-1/2 φλιτζάνι μελάσα
-2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Αναμειγνύουμε σε μπολ 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ, 3/4 κουτ. γλυκού σόδα, 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι, 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη, 3/4 κουτ. γλυκού κανέλα και 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ 6 κουτ. σούπας βούτυρο με 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη καστανή μαλακή και 1 μεγάλο αβγό. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι μελάσα, 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού και σιγά, σιγά τα στερεά υλικά από το μπολ μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνουμε τη ζύμη λίγο να ξεκουραστεί και έπειτα την ανοίγουμε σε αλευρωμένη λαδόκολα, σε πάχος 0,3 εκ. Κόβουμε τα μπισκότα με κουπ πατ σε ό,τι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε για 7-10 λεπτά. Όταν κρυώσουν διακοσμούμε σύμφωνα με το γούστο μας. Γίνονται 24 κομμάτια.

Μπισκότα με τζίντζερ
Από το thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...