Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Το πιο Νόστιμο Φύλλο για Πίτες – Το Μυστικό της Προγιαγιάς

%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b5%cf%82-womanoclock
Αυτή η συνταγή είναι πραγματικά το πιο νόστιμο φύλλο για πίτες που έχω φτιάξει ποτέ και σας προκαλώ όλες να τη δοκιμάσετε. Η συνταγή είναι πάρα πολύ παλιά και αγαπημένη από την προγιαγιά μου, που φημιζόταν για τις πεντανόστιμες πίτες που έφτιαχνε στο χωριό. Όταν θα πιάσετε τη ζύμη στα χέρια σας, θα δείτε με πόση ευκολία ανοίγει το φύλλο χωρίς να κόβεται και θα εκπλαγείτε με το πόσο λεπτό μπορείτε να το κάνετε.
Υλικά:

  • 400γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουτ.γλ αλάτι
  • 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • νερό χλιαρό όσο πάρει
Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη βάζω το αλεύρι και κάνω στη μέση μία βαθιά λακκούβα. Ρίχνω το αλάτι, το ελαιόλαδο, τα αυγά και ανακατεύω με τα χέρια μου. Ρίχνω σιγά σιγά το νεράκι όσο πάρει μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη. Το αφήνω λίγο να ξεκουραστεί και ύστερα το ανοίγω σε όσα φύλλα θέλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

10 πανέμορφες λίμνες σε… ροζ χρώμα!

Οι ροζ λίμνες που βλέπετε δεν είναι αποτέλεσμα Photoshop, ούτε το νερό τους έχει χρωματιστεί με την προσθήκη κάποιου φίλτρου.