Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός Παρασκευής: Χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός

Αποτέλεσμα εικόνας για Χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός
Χαμηλές θερμοκρασίες, παγετός και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, και παροδικές χιονοπτώσεις στην ...
Πάρνηθα και την Πεντέλη (ενδεικτικό υψόμετρο 700 μ.). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Μικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των βορείων ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.
Από τον Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό, ενώ από το Λαύριο τα πλοία δεν μπορούν να προσεγγίσουν την Τζιά. Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια Καβάλα-Πρίνου, ενώ ανεκτέλεστο έμεινε και το δρομολόγιο του «Μαρμάρι Εξπρές» για Μαρμάρι. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.
Την ίδια ώρα, κλειστά λόγω χιονοπτώσεων έμειναν την Πέμπτη τα σχολεία στους δήμους Βιάννου, Οροπεδίου Λασιθίου και στις δημοτικές ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα Γόρτυνας, στην Κρήτη.
Προβλήματα υπάρχουν στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Λεύκης της Σητείας και στο οδικό δίκτυο Ζήρου-Αρμένων και στη διαδρομή Σφάκας-Τουρλωτής, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία. 

Επίσης, πτήση από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, χρειάστηκε να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Αναλυτική πρόγνωση


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από -4 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανόν σε περιοχές της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400μ). Βαθμιαία βελτίωση από τις βραδινές ώρες και από τα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ στα βόρεια.
Θερμοκρασία: από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πιθανόν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και βαθμιαία βελτίωση από τις βραδινές ώρες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα νότια.
Θερμοκρασία: από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση για την Παρασκευή
Καιρός: στα δυτικά και τα βόρεια γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιοανατολικά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...