Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Προσοχή: Αυτές είναι οι τροφές που αυξάνουν τα τριγλυκερίδια


Τα αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα αποτελούν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, σακχαρώδη διαβήτη και λιπώδους διήθησης του ήπατος.
Σε τι μπορεί όμως να οφείλεται η εν λόγω διαταραχή; Στις βασικότερες αιτίες αύξησης των τριγλυκεριδίων, συγκαταλέγονται το υπερβάλλον βάρος, η σωματική ....
αδράνεια και ο καθιστικός τρόπος ζωής, καθώς και η ύπαρξη ιστορικού υπερτριγλυκεριδαιμίας στην οικογένεια. Από την άλλη, σημαντική είναι και η συνεισφορά των διατροφικών συνηθειών του ατόμου, αφού ορισμένα συστατικά μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στα επίπεδα τριγλυκεριδίων, όταν καταναλώνονται σε υψηλές ποσότητες.
Παρακάτω, θα δείτε ποια συστατικά της διατροφής «ευθύνονται» για την αύξηση των επιπέδων τριγλυκεριδίων στο αίμα:
Κορεσμένα και τρανς λιπαρά οξέα: βρίσκονται σε λιπαρά μέρη κρέατος, πλούσια σε λίπος αλλαντικά όπως μπέικον, σαλάμι και λουκάνικα, βούτυρο ζωικής προέλευσης, πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα και τυριά, σφολιάτες, προϊόντα ζύμης, συσκευασμένα ή έτοιμα αρτοσκευάσματα, καθώς και στο φαγητό τύπου fast food.
Απλοί υδατάνθρακες: περιέχονται σε επεξεργασμένα δημητριακά και προϊόντα τους (λευκό ψωμί, φρυγανιές, δημητριακά πρωινού, ρύζι, ζυμαρικά), τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη (γλυκά κουλουράκια, κρουασάν, κέικ, σοκολάτες, παγωτά) και σακχαρούχα ροφήματα (αναψυκτικά, χυμοί φρούτων εμπορίου με προσθήκη ζάχαρης, νέκταρ, φρουτοποτά, milkshake).
Αλκοόλ: όταν η κατανάλωσή του υπερβαίνει τα 10-30 γραμμάρια ανά ημέρα (ποσότητα που αντιστοιχεί σε 1-2 ποτά).
neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...