Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Γιατί τα σκυλιά κλωτσάνε στον αέρα όταν τα ξύνουμε

Γιατί τα σκυλιά κλωτσάνε στον αέρα όταν τα ξύνουμε
Όλοι έχουμε παρατηρήσει τον σκύλο μας να κλωτσάει στον αέρα, όταν τον ξύνουμε σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος του. Για τα περισσότερα σκυλιά, το σημείο αυτό είναι κάπου στο κάτω μέρος του στήθους τους, στην κοιλιά ή στα πλευρά ( πάνω από το πίσω πόδι )...

 Επιστημονική εξήγηση
Αυτό το παράξενο “τικ” των σκύλων μπορεί εύκολα να εξηγηθεί επιστημονικά! Όταν εμείς οι άνθρωποι επισκεφθούμε ένα νευρολόγο, αυτός συχνά ελέγχει τα αντανακλαστικά μας, δίνοντας ένα ελαφρύ χτύπημα στο γόνατο μας, με ένα λαστιχένιο σφυρί. Το χτύπημα κάποιου νεύρου λοιπόν, κάνει το γόνατο μας να τραντάζεται ανεξέλεγκτα χωρίς να έχουμε κάποιο νευρολογικό πρόβλημα.
Όταν ξύνουμε το σκύλο μας λοιπόν, πολλές φορές πετυχαίνουμε αυτό το νεύρο, με αποτέλεσμα να κλωτσάει στον αέρα!

Ο σκύλος το απολαμβάνει;
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως ο σκύλος το απολαμβάνει πολύ, και μόλις πετύχουν το σημείο, συνεχίζουν πιο έντονα και σε μεγαλύτερη διάρκεια. Αν όμως μπορούσαμε να ρωτήσουμε ένα σκύλο, πιθανώς η απάντηση του να ήταν “Όχι”. Όπως εμείς δεν διασκεδάζουμε με τη διαδικασία στο νευρολόγο, είναι λογικό και ο σκύλος να μην νιώθει ευχάριστα.
Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτό ισχύει για όλα τα σκυλιά, αλλά αν εκείνη τη στιγμή δώσουμε προσοχή στη γλώσσα του σώματος του σκύλου, ίσως πραγματικά είμαστε σε θέση να καταλάβουμε αν του αρέσει ή όχι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...