Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Αυτά είναι τα 7 μυστικά για να κάνετε τον τέλειο καφέ


Αν μέχρι τώρα πιστεύατε ότι το να φτιάξετε μια κούπα καφέ είναι παιχνιδάκι, τα λάθη που κάνετε είναι πολλά, σύμφωνα με τον μπαρίστα Ανσον Γκουτζ από το Λονδίνο, ο οποίος μοιράζεται τις επτά τοπ συμβουλές του και σημειώνει όλα όσα πρέπει να προσέξετε.


1) Χρησιμοποιήστε φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ
Από τη στιγμή που ο καφές καβουρδίζεται, το άρωμα του τείνει να χάνεται. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε μέσα στον πρώτο μήνα και να ελέγχετε την ημερομηνία καβουρδίσματος και όχι την ημερομηνία λήξης.
2) Μη βάζετε νερό βρύσης
Το νερό αυτό είναι ακατάλληλο, καθώς όσο καλύτερη η ποιότητα του νερού, τόσο πιο γευστικός ο καφές σας. Αντικαταστήστε το με εμφιαλωμένο ή φιλτραρισμένο.
3) Μην διατηρείτε τον καφέ στο ψυγείο
Ενδεχομένως να πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να εξασφαλίσει τη γεύση και το άρωμα του καφέ όμως η υγρασία που υπάρχει μέσα σε αυτή την οικιακή συσκευή φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Φυλάξτε τον σε ξηρό και δροσερό μέρος, μακριά από το φως του ήλιου, τη θερμότητα αλλά και την υγρασία.
4) Προτιμήστε τον φρεσκοαλεσμένο καφέ
Ο μπαρίστα προτείνει να αγοράσετε το δικό σας μύλο καφέ και να αλέθετε την ποσότητα που χρειάζεστε, πριν τον καταναλώσετε.
5) Χρησιμοποιείστε νερό απευθείας από το βραστήρα
Και εννοούμε ότι το βρασμένο νερό, δεν θα πρέπει να στέκεται για ώρα μέσα στην κανάτα σας. Οσο πιο «φρέσκο» και ζεστό, τόσο πιο έντονη η γεύση του καφέ. Κάτι που δεν συμβαίνει με το κρύο.
6) Διαλέξτε την κατάλληλη ποικιλία για τη συσκευή σας
Για παράδειγμα ένας καφές με φρουτώδες άρωμα ταιριάζει καλύτερα όταν γίνεται στο φίλτρο, ενώ ένας πιο απαλός και ισορροπημένος όταν γίνεται εσπρέσο.
7) Μετρήστε την ποσότητα
Για να απολαμβάνετε σταθερά ένα γευστικό και λαχταριστό καφέ, θα πρέπει να μετράτε τόσο την ποσότητα του, όσο και τη δόση του νερού αλλά και το χρόνο «ψησίματος». Σαν να πρόκειται να δημιουργήσετε τη δική σας συνταγή για τέλειο καφέ.

Πηγή: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...