Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Συνταγή: Κορμός με πορτοκάλι!


Φτιάξτε το αγαπημένο σας γλυκό με άρωμα πορτοκάλι...
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Χυμός και ξύσμα από ένα πορτοκάλι

2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας ή της επιλογής σας ψιλοκομμένα
1 1/2 κουταλιά της σούπας άνθος αραβοσίτου
1 βανίλια
2 κουταλιές της σούπας μαλακή μαργαρίνη
5 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
100 γραμμάρια φουντούκια
Νερό

Εκτέλεση...
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαργαρίνη, ενώ σε ένα φλιτζάνι βάζουμε το χυμό του πορτοκαλιού και μετά  συμπληρώνουμε όσο χρειάζεται με νερό.

Προσθέτουμε στη λιωμένη μαργαρίνη το νερό με το χυμό, τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τέλος το άνθος αραβοσίτου.

Αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Παράλληλα, σπάμε τα γεμιστά μπισκότα και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Βάζουμε το μείγμα σας σε μια λαδόκολλα και σχηματίζουμε τον κορμό για να τον βάλουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου