Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Εγκρίθηκαν 58 προτάσεις ύψους 103 εκατ. στον τομέα του τουρισμού


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης των προτάσεων της δράσης «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου».
Η δράση χρηματοδοτείται από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης / Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΑ στο πλαίσιο του ...
Ε.Π. «Υποδομές, Μεταφορών Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»
H παρούσα πρόσκληση περιλαμβάνει παρεμβάσεις αναβάθμισης σε 3 βασικές κατευθύνσεις οι οποίες είναι οι εξής:
α) Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την ανάδειξη επιστημονικών – πολιτιστικών – περιβαλλοντικών πάρκων.
β) Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του κτιριακού αποθέματος, αρχιτεκτονικής αξίας ή/και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με πλέγμα διαδρομών ιστορικού, περιβαλλοντικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα.
γ) Παρεμβάσεις αναβάθμισης περιβαλλοντικά τραυματισμένων τοπίων και παρεμβάσεις δημιουργίας ή /και αναβάθμισης υποδομών του τομέα τουρισμού (δημοτικές κατασκηνώσεις, δημοτικά camping) σε περιοχές περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Συνολικά κατατεθήκαν 88 προτάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 102.974.348,22 ευρώ. Το πλήθος των προτάσεων τεκμηριώνει πλήρως εν αρχή την σκοπιμότητα της πρόσκλησης και κατά δεύτερον αποδεικνύει ότι ,όταν ο σχεδιασμός των προσκλήσεων στηρίζεται στις πραγματικές ανάγκες της σημερινής κοινωνίας ,αυτές ολοκληρώνονται με απόλυτη επιτυχία.
Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη για την ένταξη πράξεων ανέρχεται στο ποσό των 67.700.617,49€. Υπό τις οδηγίες της Ειδικής Γραμματέως ΕΤΠΑ και ΤΑ Ευγενίας Φωτονιάτα τόσο η διαδικασία αξιολόγησης όσο και η διαδικασία αντιμετώπισης των ενστάσεων εξελίχθηκε ομαλά και με ταχύτητα αφού λήφθηκε σοβαρά  το μεγάλο πλήθος των προτάσεων που κατατέθηκαν, αλλά και η συμβολή των έργων αυτών στην προσπάθεια των ΟΤΑ Α΄βαθμού και των πανεπιστημιακών  ιδρυμάτων για την συντήρηση , την αναβάθμιση και  τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου.
Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προτάσεων εγκρίθηκαν συνολικά 58  προτάσεις που δεσμεύουν το 100% του πόσου της δράσης, φανερώνοντας τις αναπτυξιακές δυνατότητες των χρηματοδοτικών εργαλείων, όταν αυτά σχεδιάζονται σωστά και είναι «γειωμένα» στην πραγματικότητα.
πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...