Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Φρίτο μίστο: Ιταλική σπεσιαλιτέ με θαλασσινά


Μια συνταγή από την αγαπημένη ιταλική κουζίνα που γίνεται με θαλασσινά ή λαχανικά.



Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Υλικά

-250 γρ. καλαμαράκια μικρά, κομμένα σε ροδέλες...

-12 γαρίδες μεγάλες (μόνο την ουρά)
-1 χταπόδι μικρό κομμένο σε μικρά κομμάτια
-8 γυαλιστερές φρέσκες ανοιγμένες
-8 κυδώνια φρέσκα ανοιγμένα
-12 σαρδέλες φρέσκες καθαρισμένες, χωρίς το κεφάλι
-250 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου κομμένα σε μεγάλους κύβους
Για τον χυλό
-1 + 2/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-80 ml ελαιόλαδο
-1 αβγό (του ασπράδι του)
-1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
Σάλτσα με σκόρδο και αντζούγια
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-3 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη γαρνιτούρα
-1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
-κλωναράκια μαϊντανού
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον χυλό: Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ, προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι αλάτι και το λάδι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε σταδιακά 300 ml χλιαρό νερό, χτυπώντας το μείγμα με το σύρμα, ώσπου ο χυλός να γίνει λείος και πηχτός. Χτυπάμε το ασπράδι και μόλις γίνει σφιχτή μαρέγκα το προσθέτουμε στον χυλό, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο, τις αντζούγιες, τον μαϊντανό και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά ή ώσπου να μαλακώσει το σκόρδο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε μπολ (σερβίρεται ζεστή ή κρύα). Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Πλένουμε, καθαρίζουμε και στραγγίζουμε τα θαλασσινά σε απορροφητικό χαρτί. Τα βυθίζουμε ένα-ένα στον χυλό και τα βάζουμε προσεκτικά στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για να διατηρηθούν ζεστά ώσπου να τηγανίσουμε τα υπόλοιπα.
Σερβίρουμε τα θαλασσινά ζεστά με φέτες λεμονιού,  μαϊντανό και σάλτσα.

Φρίτο μίστο (Fritto misto) Ιταλική σπεσιαλιτέ από μικρά κομμάτια λαχανικών ή ψαριών που τυλίγονται με κουρκούτι και τηγανίζονται σε άφθονο καυτό λάδι.
Από το thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...