Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Μια ζυμαρόπιτα από πασχαλινά αυγά και δυόσμο


Τα αυγά του Πάσχα σίγουρα θα τα τρώμε για κάποιες μέρες ακόμα ή μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε μια συνταγή νόστιμη κι εύκολη.

Υλικά για 4-6 άτομα

Προετοιμασία 10 λεπτά

Μαγείρεμα 35 λεπτά...

Υλικά


-2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
-1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό
-8 κουτ. σούπας αλεύρι
-4 αβγά
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
-6 αβγά πασχαλινά κομμένα στη μέση
-1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ζεσταίνουμε το ταψί μέχρι να κάψει καλά. Aνακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα και το νερό σε λεκάνη. Pίχνουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε ώστε να γίνουν αραιός χυλός. Bγάζουμε με προσοχή το ταψί από τον φούρνο και το αλείφουμε με μπόλικο λάδι. Aδειάζουμε μέσα το μείγμα και αραδιάζουμε από πάνω τα αβγά κομμένα στη μέση, με τον κρόκο προς τα πάνω. Σκορπίζουμε τα φύλλα δυόσμου παντού στην επιφάνεια και ραντίζουμε με επιπλέον λάδι. Ψήνουμε για 35 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς. Σερβίρουμε την πίτα ζεστή ή κρύα.
Tips Επιλέξτε πασχαλινά αβγά χωρίς σημάδια από τη βαφή. Το ιδανικό θα ήταν να είναι ελαφρώς μελάτα και όχι σφιχτά. Μην ανησυχήσετε αν μερικά αβγά βυθιστούν στον αραιό χυλό. Η πίτα θα γίνει εξίσου καλή. Αν, όμως, θέλετε να το αποφύγετε, επιλέξτε ένα ρηχό και μεγάλο ταψί, ώστε ο χυλός απλώς να καλύψει την επιφάνεια σαν πίτσα.
Από το thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...