Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Από την Παρασκευή οι αλλαγές στα Capital Controls


Από την Παρασκευή τίθεται σε εφαρμογή η χαλάρωση των capital controls, με βασικότερη αλλαγή τη σωρευτική ανάληψη του ποσού των 1.800 ευρώ ανά μήνα για κάθε λογαριασμό.

Η χαλάρωση των περιοριστικών όρων περιλαμβάνει επίσης νέα μέτρα για εταιρείες και ελεύθερους επαγγελματίες και θα επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού σε τράπεζα μέσω της δημιουργίας νέου ... κωδικού πελάτη.

Επίσης οι επαγγελματίες αγρότες θα μπορούν να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό εφόσον δεν τηρείται ήδη άλλος λογαριασμός.
Θα επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσίας από εργαζόμενο σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα εκτός αυτού στο οποίο ήδη τηρεί λογαριασμό, εφόσον ο νέος εργοδότης του καταβάλλει τη μισθοδοσία σε διαφορετική τράπεζα από εκείνη που τηρεί λογαριασμό ο εργαζόμενος.
Πάντως περαιτέρω ανάληψη άνω του ποσού των 1.800 ευρώ, ισχύει μόνο για όσους καταθέτουν φυσικό χρήμα στην τράπεζα (ανάληψη έως και το 100% των ποσών που καταθέτουν) και για εμβάσματα από το εξωτερικό (ανάληψη του 50% του ποσού του εμβάσματος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...