Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Περιμένουν τον αστυνομικό με χαμόγελο και γλυκά στα χέρια!


Αστυνομικοί σε ρόλο... παιδιού, φίλου, ψυχολόγου. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, σε ορισμένες περιοχές, οικισμούς και μικρά χωριά της κεντρικής Μακεδονίας οι αστυνομικοί δεν είναι υπεύθυνοι μόνο για τη φύλαξη των πολιτών και τη διευθέτηση γραφειοκρατικών ζητημάτων, αλλά είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό τους στο καφενείο, στα ΚΑΠΗ, στα σχολεία. Οι άνδρες και οι γυναίκες των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων έχουν καταφέρει, μάλιστα, την ώρα ...
που τα αστυνομικά τμήματα κλείνουν και η υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη, να ρίξουν την εγκληματικότητα στο μηδέν! 

Τα αποτελέσματα των τεσσάρων Κινητών Αστυνομικών Μονάδων που υπάρχουν στο Κιλκίς, στη Χαλκιδική και στις Σέρρες είναι εντυπωσιακά. «Οι κινητές μονάδες κινούνται σε απομακρυσμένες περιοχές και χωριά, εκεί όπου δεν υπάρχουν τμήματα και οι κάτοικοί τους είναι συνήθως ηλικιωμένοι ή δεν έχουν τρόπο να μεταβούν στα κέντρα των πόλεων για να διευθετήσουν υποθέσεις απλές, όπως είναι το γνήσιο της υπογραφής» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Πέτρος Τάνος.

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις συγκεκριμένες μονάδες επισκέπτονται ΚΑΠΗ, καφενεία, σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, υπηρεσίες, επιχειρήσεις και ενημερώνουν τον κόσμο για τις νέες μορφές εγκληματικότητας, ενώ διευθετούν και άλλες υποθέσεις, όπως είναι η έκδοση ταυτότητας, το γνήσιο της υπογραφής κ.ά.
12.610 επισκέψεις

Μέσα σε διάστημα μικρότερο από έναν χρόνο οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εκτέλεσαν συνολικά 920 δρομολόγια, πραγματοποίησαν 12.610 επισκέψεις σε πολίτες, 1.135 επισκέψεις σε φορείς, θεώρησαν 710 έγγραφα και πραγματοποίησαν 278 ελέγχους οχημάτων.

«Πηγαίνουμε σε χωριουδάκια με μόλις 100 κατοίκους. Η βοήθεια που τους προσφέρουμε είναι σημαντική, αφού πολλοί δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης. Ο κόσμος είναι πολύ ικανοποιημένος. Μας αγκαλιάζει. Μας περιμένουν πώς και πώς για να τους κάνουμε παρέα, να τους ενημερώσουμε. Μας περιμένουν με γλυκά στα χέρια. Στα χωριά που επισκέπτομαι η εγκληματικότητα έχει μειωθεί αισθητά, ενώ, εάν οι πολίτες αντιληφθούν κάτι περίεργο, με καλούν απευθείας στο κινητό μου» αναφέρει η αστυνομικός Ελπίδα Ζαγορά, υπεύθυνη της μονάδας στις Σέρρες. Σημειώνεται πως στη χώρα υπάρχουν συνολικά 38 κινητές μονάδες, ενώ οι πρώτες εμφανίστηκαν το 2015.
Ρεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης 
πηγή:dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...