Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Τι ισχύει για τις αμοιβές από τα voucher, την κατάσχεση λογαριασμών και το ΚΕΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για voucher εργασια

Το voucher ενημερώνει ότι στις 22 Φεβρουαρίου 2018 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 30/Α) ο Ν. 4520 «Μετεξέλιξη του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) (πρωην ΟΓΑ) και λοιπές διατάξεις», όπου συμπεριλαμβάνεται το άρθρο 65 σύμφωνα με το οποίο :
Το επίδομα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης που καταβάλλεται σε ανέργους είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα ...
χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση, στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία ή στα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.
Η εν λόγω διάταξη ισχύει από 1.1.2018.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων του voucher 29-64 θα πρέπει να εκτυπώνεται το συγκεκριμένο άρθρο (μαζί με την πρώτη σελίδα του ΦΕΚ)  και να προσκομίζεται στο πιστωτικό ίδρυμα όπου ο ωφελούμενος τηρεί τον λογαριασμό στον οποίο έχει γίνει η καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος θεωρίας ή πρακτικής.
Για τη λήψη του ΦΕΚ, παρακαλούμε όπως κάνετε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...