Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Τέλος τα λόγια.. Μόνο πράξεις..
                     
Κάθε έννοια αξιοπιστίας, αξιοπρέπειας, εργατικότητας και ειλικρίνειας έχουν χαθεί από τα λόγια των πολιτικών μας...Ο Ελληνικός Λαός είναι χορτάτος λαός. Έχει χορτάσει στα λόγια. “Θα” και “όταν” με το τσουβάλι, και εμπόριο ελπίδας με την οκά. Και όταν φτάσει η στιγμή για να γίνουν τα λόγια πράξεις, κάθε μα κάθε φορά, όλο κάτι συμβαίνει που ...
αποτρέπει την πρόθεση να γίνει πραγματικότητα.
Κάθε έννοια της αξιοπιστίας, της αξιοπρέπειας, της εργατικότητας και της αυταπάρνησης, της ευπατρίας και της ειλικρίνειας έχουν χαθεί από τα λόγια των πολιτικών* μας. Έχουν χάσει οι λέξεις τις έννοιές τους, και μοιάζουν άδεια μπουκάλια χωρίς περιεχόμενο για διακοσμητικούς σκοπούς και μόνον. Οι πολιτικοί φρόντισαν να τις αραιώσουν και να τις αφοπλίσουν από κάθε έννοια, έτσι η εργασία έγινε “απασχόλησηη δημόσια τάξη έγινε “προστασία του Πολίτηη ασφάλιση έγινε “αλληλεγγύηη Παιδεία έγινε “εκπαίδευσηη αναλογικότητα έγινε “φοροαφαίμαξηη συνταγματικότητα έγινε “αποφασίζουμε και διατάσσουμε, και η παραγραφή έγινε “δικαίωση.

Ε, όχι λοιπόν, δεν τους πιστεύει κανείς άλλος πια τους επαγγελματίες πολιτικούς μας, εκτός από τους εύπιστους εαυτούς μας. Είμαστε οι μόνοι που πιστεύουμε πλέον τα ψέματά τους. Οι άλλοι τα θέλουν όλα από αυτούς γραπτώς. Να μη τους τρελάνουν και τελείως πια!

Η Ελλάδα χρειάζεται do-tanks (δεξαμενές πράξης) που θα πιάσουν ένα-ένα κάθε πρόβλημα από τα μαλλιά και θα το ξεπατώσουν, αντί να ξεπατώνουν την μεσαία τάξη στους φόρους όπως έχει συνηθίσει η εκλεκτή τάξη των πολιτικών μας. Χρειάζεται προσπάθεια και κόπο, και διαπραγμάτευση, και συγκατάβαση, και συνεργασία, και συμβιβασμό με την πραγματικότητα, και όλα εκείνα όσα είναι απαραίτητα για να γίνουν τα λόγια πράξεις, να ξανακερδηθεί η χαμένη μας αξιοπιστία και τελικά η ίδια μας η αξιοπρέπεια.
Πολιτική κάνεις για να αλλάξεις τις ζωές των ανθρώπων. Προς το καλύτερο...” Όλη η ουσία της πολιτικής σε δώδεκα λέξεις.

Χορτάσαμε από λόγια πια! Όχι άλλα λόγια!


Πράξεις τώρα...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
Πολιτευτής Νομού Kαρδίτσας
Μέλος Επιτροπής Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
ΤΕΛΕΙΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ 22 ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (γιά τήν προσπάθεια ἀπόδοσης τῆς ἀντίδρασης τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ στήν συμφωνία τῶν Πρεσπῶν, σέ παρέμβαση ξένων παραγόντων.)

Τά 22 Ὀρθόδοξα Χριστιανικά Σωματεῖα τῆς Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται ἐντόνως γιά τήν προσπάθεια ἀπόδοσης τῆς ὀργῆς καί τῆς ἀγανάκτησης ...