Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Κρήτη:Ένταση στη συγκέντρωση αγροτών στο λιμάνι του Ηρακλείου


Αύριο το μεσημέρι δρομολογείται πλοίο για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη.
Ένταση επικράτησε νωρίτερα απόψε στο λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς από τις 6 το απόγευμα αγρότες από την Ιεράπετρα, το Τυμπάκι και άλλες περιοχές της Ανατολικής Κρήτης, είχαν συγκεντρωθεί αποφασισμένοι να «φορτώσουν» τα προϊόντα τους σε ... πλοίο της γραμμής προκειμένου να ταξιδέψουν στον Πειραιά και να διοχετευθούν στις αγορές της Ηπειρωτικής Ελλάδας, πριν να σαπίσουν στις αποθήκες.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν έξω από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, όπου μάλιστα δεν έλειψε η ένταση και οι φραστικές αντιπαραθέσεις με στελέχη του Λιμενικού Σώματος που βρίσκονται παραταγμένοι στην είσοδο. Συνδικαλιστές και εκπρόσωποι των αγροτών, συναντήθηκαν τελικά με τον Λιμενάρχη Ηρακλείου Δημήτρη Σαϊτάκη.

Οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, καθώς ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση από την παρατεταμένη απεργία της ΠΝΟ, η οποία όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και την πανελλαδική γενική απεργία της 8ης Δεκεμβρίου.

Η συγκέντρωση των αγροτών στο λιμάνι, ξεκίνησε στις 18:00 όπως είχε προαναγγελθεί, με πρώτους να καταφθάνουν στο λιμάνι του Ηρακλείου αγρότες από την περιοχή της Ιεράπετρας. Νταλίκες με κηπευτικά ως επί το πλείστον, και άλλα αγροτικά προϊόντα βρίσκονται ήδη στο λιμάνι περιμένοντας να πραγματοποιηθεί το ταξίδι του «πλοίου ασφαλείας» σε συνεννόηση του Υπουργείου Ναυτιλίας, και των απεργών.

Με την δέσμευση του υπουργείου Ναυτιλίας, για δρομολόγηση πλοίου το πρωί της Τετάρτης φαίνεται πως βρίσκεται λύση στο θέμα της μεταφοράς των προϊόντων από την Κρήτη στον Πειραιά και από εκεί στους τόπους προορισμού τους, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η απεργία διαρκείας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές και οι αγρότες υποστηρίζουν πως αν δεν λυθεί το θέμα άμεσα, τότε η καταστροφή θα είναι ανεπανόρθωτη.

Μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις και αφού το θέμα του πλοίου ασφαλείας πέρασε από.... 40 κύματα, τελικά ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής παρείχε την διαβεβαίωση τους εκπροσώπους των αγροτών αλλά και στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ότι η φόρτωση και η μεταφορά των προϊόντων θα γίνει την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί η 3 η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων στην Αμφίπολη (χώρος διεξαγωγής του Φεστ...