Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Μελιτζάνες κοκκινιστές με μορταδέλα και μανιτάρια


 Με λίγο παριζάκι μέσα στην κατσαρόλα αυτές οι μελιτζάνες γίνονται ακόμα πιο επιθυμητές, ειδικά για όσους δυσκολεύονται να τις φάνε σκέτες.


Υλικά: 


1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα 

200 γρ. μορταδέλα σε κομμάτι 

4 - 5 μεγάλα μανιτάρια στρογγυλά 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

1/2 φλ. σάλτσα 

1 ποτηράκι κρασί 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

πάπρικα 


Εκτέλεση:




Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να γυαλίσουν.



 Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κύβους και τη βάζουμε κι αυτή στο λάδι.

 

Κόβουμε τη μορταδέλα σε μεγάλους κύβους και την προσθέτουμε στο τσιγάρισμα γυρίζοντας με την κουτάλα αρκετές φορές μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.




 Σβήνουμε το τσιγάρισμα με το κρασί.

 


Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες κάπως χοντρές και τα προσθέτουμε μέσα. 




 Βάζουμε τη σάλτσα και λίγο νερό. 

 



Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό μέσα κι ανακατεύουμε. 

 




Ρίχνουμε κανέλα.

 




Αλατοπιπερώνουμε.





 Και τέλος, βάζουμε και λίγη πάπρικα.

 


Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 30' - 40' και φροντίζουμε να εξατμιστεί το νερό και να μείνει το φαγητό με μια πυκνή σάλτσα. 

Αν σας αρέσει προτείνω να το συνοδεύσετε με κίτρινο ρύζι τηγανητό. Άλλες προτάσεις είναι ο πουρές, οι τηγανητές πατάτες ή πατάτες κοκκινιστές στην κατσαρόλα τις οποίες μπορείτε να βάλετε και μέσα στην κατσαρόλα με τις μελιτζάνες. 


πηγή:thisauroikouzinas-syntages

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...