Γλυκός πειρασμός...
Μια συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!
Για την βάση
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 125γρ βούτυρο
- 70γρ κουβερτούρα λιωμένη
Για το στήσιμο
- 1 κουτί ζαχαρούχο
- 100γρ κουβερτούρα
- 3 μπανάνες ώριμες
- Χυμό 1/2 λεμονιού
- 1 φακελάκι σαντιγί Garni
- 200γρ γάλα φρέσκο
- Μπισκότα χοντροκομμένα,τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ζαχαρούχο σε μια κατσαρόλα σκεπασμένο με νερό και σιγοβράζουμε για 3 ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα
- Χτυπάμε στο μούλτι καλά τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο,προσθέτουμε τα μπισκότα και τα 70γρ κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μια μάζα
- Αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου σε μια μέτρια στρογγυλή φόρμα και το στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια,πατώντας το με ένα κουτάλι
- Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει η βάση
- Αδειάζουμε το ζαχαρούχο σε ένα σκεύος και σε μέτρια φωτιά το ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί και να αραιώσει
- Ρίχνουμε στο ζαχαρούχο την υπόλοιπη κουβερτούρα,αποσύρουμε απο την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
- Ρίχνουμε την σοκολατένια καραμέλα πάνω απο το μπισκότο
- Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες(όχι πολύ λεπτές) και τις ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού ώστε να μην μαυρίσουν
- Στρώνουμε τις μπανάνες πάνω απο την καραμέλα
- Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά τον φάκελο garni με 200γρ γάλα,μέχρι να γίνει σαντιγί
- Απλώνουμε την σαντιγί πάνω απο τις μπανάνες και πασπαλίζουμε με τρούφα,μπισκότα ή τριμμένη σοκολάτα
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να δέσει το γλυκό πριν το σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου