Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Banoffee με σοκολάτα




Γλυκός πειρασμός...
Μια συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά:


Για την βάση


  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 125γρ βούτυρο
  • 70γρ κουβερτούρα λιωμένη
Για το στήσιμο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο
  • 100γρ κουβερτούρα
  • 3 μπανάνες ώριμες
  • Χυμό 1/2 λεμονιού
  • 1 φακελάκι σαντιγί Garni
  • 200γρ γάλα φρέσκο
  • Μπισκότα χοντροκομμένα,τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το ζαχαρούχο σε μια κατσαρόλα σκεπασμένο με νερό και σιγοβράζουμε για 3 ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα
  • Χτυπάμε στο μούλτι καλά τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη
  • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο,προσθέτουμε τα μπισκότα και τα 70γρ κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μια μάζα
  • Αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου σε μια μέτρια στρογγυλή φόρμα και το στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια,πατώντας το με ένα κουτάλι
  • Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει η βάση
  • Αδειάζουμε το ζαχαρούχο σε ένα σκεύος και σε μέτρια φωτιά το ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί και να αραιώσει
  • Ρίχνουμε στο ζαχαρούχο την υπόλοιπη κουβερτούρα,αποσύρουμε απο την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  • Ρίχνουμε την σοκολατένια καραμέλα πάνω απο το μπισκότο
  • Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες(όχι πολύ λεπτές) και τις ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού ώστε να μην μαυρίσουν
  • Στρώνουμε τις μπανάνες πάνω απο την καραμέλα
  • Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά τον φάκελο garni με 200γρ γάλα,μέχρι να γίνει σαντιγί
  • Απλώνουμε την σαντιγί πάνω απο τις μπανάνες και πασπαλίζουμε με τρούφα,μπισκότα ή τριμμένη σοκολάτα
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να δέσει το γλυκό πριν το σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...