Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Μια συνταγή αλλιώτικη!


Ένα πιάτο με ψητό μαρούλι, ρόκα και φρούτα

Υλικά για 6-8 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Υλικά

-2 μαρούλια
-2 ματσάκια ρόκα καθαρισμένη
-1 ρόδι καθαρισμένο
-200 γρ. κεφαλοτύρι σε κύβους
-2 πορτοκάλια
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για το ντρέσινγκ
-1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-4 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
-3 κουτ. σούπας ξίδι
-1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
-2 κουτ. σούπας κρασί λευκό
-αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα πορτοκάλια, αφαιρώντας όλη την άσπρη μεμβράνη. Αφαιρούμε το φλοιό απο τις φέτες του πορτοκαλιού με μικρό κοφτερό μαχαίρι και τις μεταφέρουμε σε μικρό σουρωτήρι. Κόβουμε το μαρούλι κατά μήκος σε τέσσερα κομμάτια, κρατώντας λίγο από το κοτσάνι για να μην ανοίξουν και διαλυθούν τα φύλλα. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Βάζουμε στο τηγάνι το μαρούλι και το σοτάρουμε πολύ καλά, για 3 λεπτά από κάθε του πλευρά. Βγάζουμε το μαρούλι από το τηγάνι και το απλώνουμε σε πιατέλα. Ανάμεσα στα κομμάτια του μαρουλιού βάζουμε τη ρόκα. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Βάζουμε σε μπολ το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξίδι, τη μουστάρδα, το κρασί και αρκετό αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε καλά με πιρούνι μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενές. Μοιράζουμε τα πορτοκάλια, το τυρί και το ρόδι σε όλη την πιατέλα και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

Από το thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...