Η νηστεία καλά κρατεί και η φαντασία στην
κουζίνα όλο και "καλπάζει"..
Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Αναμονή 20 + 30 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Υλικά
-1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-1/2 φλιτζάνι τραχανά γλυκό
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
-2 φέτες ψωμί χωριάτικο, κατά προτίμηση μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, μουσκεμένο για 2 - 3 λεπτά σε νερό και καλά στυμμένο
-1/2 φλιτζάνι μυζήθρα ξερή τριμμένη
-2 αβγά
-1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
-1 γεμάτη κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο
-1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-αλεύρι για το αλεύρωμα
-λάδι για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
Μουσκεύουμε σε μπολ τον τραχανά για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει. Τον στραγγίζουμε και τον στύβουμε καλά με τα χέρια. Ζεσταίνουμε σε μικρό τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά και το σοταρισμένο κρεμμύδι με το λάδι του και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε τον τραχανά, το ψωμί, τη μυζήθρα, τα αβγά, τον πελτέ, τον δυόσμο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά τα υλικά, ώσπου το μείγμα να γίνει αφράτο και ομογενές. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί και να σφίξει για 30 λεπτά. Πλάθουμε τα τραχανοκεφτεδάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά με πουρέ πατάτας.
Μια συνταγή από το Thecookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου